16 Haziran, 2024, Pazar
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Destici’den Özel’e Hayırlı Olsun Ziyareti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Destici’den Özel’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ağırladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ağırladı.

Görüşme sonrası iki lider, basına açıklamalarda bulundu.

Özel, "Bugünkü görüşmemiz bir normalleşme sürecine işaret etmiyor.

Biz zaten Sayın Destici ile iki siyasi partinin yürütmesi gereken protokol kuralları çerçevesinde temaslarını sürdürmüş iki partiydik.

Bugünkü ziyareti bir hayırlı olsun ziyareti olarak önemli buluyoruz. Türkiye'de Avrupa'nın çok gerisinde bir siyasi partiler kanunu ile karşı karşıyayız.

Yarın Saadet Partisi'ni ziyaret edeceğim. Önümüzdeki hafta Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle görüşmek istiyorum." dedi.

Destici ise, "Sayın Özel'e samimi misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

Bir kere daha kendisine CHP Genel Başkanlığı için hayırlı olsun diyorum. İlk yerel seçimde de başarıyla çıktılar, kendilerini tebrik ediyorum. BBP olarak biz de belediye sayısını yüzde 100'ün üzerinde artırarak çıktık.

Hem AK Parti'nin olduğu yerlerde hem CHP'nin olduğu yerlerde uyum içerisinde bir çalışma yürütüyoruz. Görüşmemizde yeni anayasa konusunu konuşma fırsatı bulduk.

Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerektiğine inanıyoruz. CHP'nin de sivil anayasaya ihtiyacı olduğu konusunda hemfikiriz. İlk 4 madde ile ilgili kimsenin sıkıntısı yok.

Hazine yardımının kaldırılmasını teklif ediyoruz. Madem tasarruf edeceğiz, o zaman siyasi partilerimiz de tasarruf etsin." ifadelerini kullandı.

Liderler, başıboş köpekler konusundaki düzenlemeye ilişkin de soruları yanıtladı. Destici, "Bu konuda çok netiz, şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı.

BBP olarak bize teslim edilen belediyelerde 1 ay içinde bu çalışmalarımızı başlatacağımızı ifade ettik. Köpekler toplanıyor, tedavi görmesi gerekenler tedavi göreceği yere, barınaklara; hastalıklı, saldırgan olanların uyutulması konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bu yasa teklifini desteklediğimi ifade ediyorum. İktidarıyla muhalefetiyle çözümü birlikte bulmamız lazım." dedi.

Özel ise, "Ülkemizde bir sahipsiz sokak hayvanları sorunu olduğu bir gerçektir. Son günlerde basından takip edebildiğimiz kadarıyla bu konuda bir hazırlık var.

Taslak görmüş değiliz henüz. Ancak TBMM, insan kaynağı ile verilen emekle Ocak 2020'de grubu bulunan partilerin katılımıyla araştırma komisyonu kurdu.

Raporda bu soruna yer verildi. Akademisyenler dinlendi, bu konuda çok iyi bir rapor ortaya çıktı. Bir hayvan hakları fonu kurulmalıdır, diyor raporda.

Bu fon, at yarışından aktarılacak paylar ve idari cezalardan aktarılacak paylarla bağışlardan oluşmalıdır. Bu köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok.

Uyutma, hastalar ve tedavi edilemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak bilim insanları tarafından ifade edilmektedir.

On binlerce candan tasarruf edemezsiniz.

Etkin kısırlaştırma ile hızlı bir düşüş yaşanacaktır." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlıksız Beslenme Kolon ve Rektum Kanserine Davetiye ÇıkarıyorÖnceki Haber

Sağlıksız Beslenme Kolon ve Rektum Kanse...

Bursa Büyükşehirden sinekle mücadelede son teknolojiSonraki Haber

Bursa Büyükşehirden sinekle mücadelede s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar