28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Denizcilik MYO Müdürü Akkaş: “Denizci kent özelliğini ortaya çıkarmak istiyoruz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizcilik MYO Müdürü Akkaş: “Denizci kent özelliğini ortaya çıkarmak istiyoruz”
Abone ol
1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI NEDENİYLE BİR KUTLAMA MESAJI YAYIMLAYAN SUBÜ DENİZCİLİK MYO MÜDÜRÜ DOÇ. DR. NURİ AKKAŞ, SEKTÖRE NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRMEK VE SAKARYA’NIN DENİZCİ KENT ÖZELLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan SUBÜ Denizcilik MYO Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, sektöre nitelikli insan yetiştirmek ve Sakarya’nın denizci kent özelliğini ortaya çıkarmak için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nuri Akkaş, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Akkaş mesajında, “1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz bu tarihi 96 yıldır ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ olarak kutluyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolu denizcilikten geçiyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve sınırlarında iki önemli boğaz bulunan ülkemizin sahip olduğu jeopolitik konumun avantajını kullanarak denizciliğimizi modern seviyeye ulaştırmalı, deniz ticaretinin ülke ekonomisine katkısını artıracak ve denizcilikte daha çok söz sahibi olmamızı sağlayacak çalışmaları daha çok gerçekleştirmeliyiz. Denizcilik bir kültür işi ve yaşam kaynağıdır. Denizciler kültürlerini bilerek ve bu kültürü geliştirerek çok daha önemli noktalara geleceklerdir. Denizcilik MYO’muz da nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ve denizcilik sektöründe faaliyet gösteren veya göstermek isteyen girişimler ile birliktelikler sağlamaktadır. Bu birlikteliklerle ülkemizin denizcilikteki rekabetçi yönünün artırılmasına ve Sakarya’nın denizci kent özelliğinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı vesilesi ile denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçen herkese ve tüm denizcilerimize kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de ”Koruyucu Aile Günü” kutlandıÖnceki Haber

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’de ”Kor...

Vanda “Koruyucu Aile Günü” yürüyüşüSonraki Haber

Vanda “Koruyucu Aile Günü” yürüyüşü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar