160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Dalından satışla ekonomiye katkı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dalından satışla ekonomiye katkı
Abone ol
Manisa’nın Sarıgöl Ilçesinde Genç çiftçi Ahmet Uysal (43), üzüm Bağının Girişine Astığı "dalından Kendin Topla" Levhasıyla Yoldan Geçenlerin Ilgisini çekiyor. Yolcular, Bağa Girerek Beğendikleri üzümü Dalından Kesip Satın Alıyor. Böylece üretici Ile Tüketici Doğrudan Buluşuyor, Ekonomiye Katkı Sağlanıyor.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde genç çiftçi Ahmet Uysal (43), üzüm bağının girişine astığı "Dalından Kendin Topla" levhasıyla yoldan geçenlerin ilgisini çekiyor. Yolcular, bağa girerek beğendikleri üzümü dalından kesip satın alıyor. Böylece üretici ile tüketici doğrudan buluşuyor, ekonomiye katkı sağlanıyor.

Sarıgöllü genç çiftçi Ahmet Uysal, üzüm bağının girişine astığı "Dalından Kendin Topla" levhasıyla hem tüketiciye taze ürün sunuyor hem de üretici ile alıcıyı aracısız buluşturarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Yeni tesis ettiği üzüm bağının arasına kabak da diken Uysal, tek sıradan bir buçuk traktör kasası kabak hasadı yaptı. Dev kabakların kış aylarında kabak tatlısı olarak değerlendirileceğini söyleyen genç çiftçi, doğal yöntemlerle yetiştirdiği Sultaniye üzüm, çekirdekli üzüm, şeftali, incir, salamura bağ yaprağı, domates ve kavunu da Denizli-Alaşehir Karayolu üzerinde açtığı tezgahta satışa sunuyor.

Tezgahının yanına yörük çadırı kurmayı planladığını dile getiren Uysal, bağ girişine astığı "Sarıgöl’de Bir Meyve Molası", "Dalından Tazecik Üreticiden" ve "Dalından Kendin Kes" yazılı afişlerle de dikkat çekiyor.

Genç çiftçi Ahmet Uysal, yaz boyunca kendi ürünlerini satışa sunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bir yandan kendi ürettiğim ürünleri taze olarak vatandaşlara sunuyorum. Üzümü dalından keserek almak isteyenlere de izin veriyorum. İnsanlar beğendiği üzümü kendisi seçip topladığı için çok memnun oluyor."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jandarma 15 senelik olayı aydınlattı Önceki Haber

Jandarma 15 senelik olayı aydınlattı

Başkan Görgel; Coğrafi işaretli Maraş biberimizin üretimi 30 bin tona ulaştı Sonraki Haber

Başkan Görgel; Coğrafi işaretli Maraş bi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar