23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5387
EURO34.9085
ALTIN2434.5

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Anıtkabirde “Türkiye Yüzyılı” vurgusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Anıtkabirde “Türkiye Yüzyılı” vurgusu
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni bakanlar, kabine toplantısı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yeni bakanlar, kabine toplantısı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaptı.

Yeni dönemin yeni bakanlarıyla ilk kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz ve 15 yeni bakan ilk kez kabine toplantısına katılırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yeniden bakanlık görevine getirildi.  

Türkiye’nin ikinci yüzyılı için yeni yol haritasının ele alınacağı kabine toplantısında, masada öncelikli olarak ekonomi gündemi olması bekleniyor. En düşük emekli aylığında yapılacağı açıklanan kademeli zam, asgari ücret, taşerona kadro, deprem bölgesi konutlarının tesliminin yanı sıra Erdoğan’ın seçim vaadi olarak açıkladığı ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların masada olacağı ifade ediliyor. Kabinede yer alan bakanların, Türkiye’nin yeni dönemde iç ve dış siyaseti ile ekonomi politikalarında bazı değişikliklerin olabileceğini söylemesi dikkat çekti. Bakanların ayrıca yarın TBMM’de yemin etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kabine üyeleriyle birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine ay yıldızlı çelengin bırakılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

Misak-ı Milli Kulesinde bulunan Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

“Aziz Atatürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2. döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız. Bugün kabinemizin ilk toplantısını yaparak Türkiye Yüzyılının inşası hedefiyle süratle yola çıkıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kabinemiz ile birlikte tüm Türkiye'ye 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere emanetiniz olan cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığımız bu seneyi inşallah şahlanış dönemimizin başlangıç noktası haline getireceğiz. Rabbimiz bizleri milletimize karşı mahcup etmesin ruhun şad olsun.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağrıda Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” düzenlendiÖnceki Haber

Ağrıda Hayat Boyu Öğrenme Şenliği” düzen...

Genç ASKONda Aşut dönemiSonraki Haber

Genç ASKONda Aşut dönemi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar