27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son 21 Yıl Ülkemizin Altın Devri"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Son 21 Yıl Ülkemizin Altın Devri"
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe ve Sultanbeyli’de vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe ve Sultanbeyli’de vatandaşlara hitap etti.  Erdoğan, Türkiye'nin son 21 yılını yatırımlar açısından Cumhuriyet tarihinin 'altın devri' olarak nitelendirerek ülkenin her alanda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

Erdoğan, Sancaktepe Belediyesi önünde düzenlenen mitinge katılarak yaptığı konuşmada, İstanbul'un emanetini 30 yıl önce aldıklarını ve o günden bu yana şehre hizmet ettiklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde şehirdeki birçok sorunu çözdüklerini ve İstanbulluları hizmetlerle buluşturduklarını ifade etti.

Şehrin kenar mahallelerinden başlayarak İstanbullulara huzur ve mutluluk getirdiklerini dile getiren Erdoğan, herkesi kucakladıklarını ve ayrımcılık yapmadıklarını vurguladı.

Ülkenin son 21 yılında hak ve özgürlüklerden eğitime, sağlıktan savunma sanayiine kadar birçok alanda önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Erdoğan, konuşmasının başında hayatını kaybeden dava arkadaşlarına Allah'tan rahmet dileyerek, Ramazan Bayramı'nı da tebrik etti ve sağlıkla bayrama erişmeyi diledi.

Daha sonra Sultanbeyli ilçesine geçen Erdoğan, Cumhur İttifakı'na büyük destek verdiğini ve ilçenin gösterdiği direnişle önemli bir sembol haline geldiğini ifade eden Erdoğan,

ilçe belediyesinin gerçekleştirdiği projelerle Sultanbeyli'nin her geçen gün daha da güzelleştiğini söyledi.

Türkiye'nin yeni bir döneme hazırlandığını ve Türkiye Yüzyılı'nın aynı zamanda belediyecilik hizmetlerinde tarihi atılımlar yapılacak bir dönem olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin geleceğine olan güvenini dile getirdi.

Mitinge katılanlara “Buna hazır mıyız?”, “Pazar gününe kadar buna hazır mıyız?”, “Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar, “Evet” yanıtını verdi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben Sultanbeyli’den gümbür gümbür bir sesin geleceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim hamlesi, maalesef son 5 yıldır durmuş, hatta ibre tersine dönmüştür.

Şehri yönetmesi gerekenler İstanbul’dan başka her işle uğraştıkları için bırakınız yeni projeyi, devraldıkları yatırımları bile sürdürememişlerdir.

İşte şu anda İstanbul’u yöneten büyükşehir belediye başkanının acaba Sultanbeyli’ye en ufak bir yatırımı oldu mu? Büyükşehir belediyesinden ne diyor,

‘Tam ileri.’ Ne tam ileri ya, sen tam gaz geri gidiyorsun. Sultanbeyli’yi bir defa hiçbir zaman kalkıp da sahiplenmedin ki.

Ulaşımıyla, çevresiyle, depreme hazırlığıyla, sosyal belediyeciliğiyle İstanbul içler acısı bir hale gelmiştir.

Lazım olduklarında, hava bozuk olduğunda ya tatilde ya cumhurbaşkanı yardımcılığı peşinde ya büyükelçilerle Sarıyer’de balıkta...

Bu şehrin sorunlarını bunlar çözebilir mi? İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesaiyle olacak bir iş değildir. İstanbul kendine ortak kabul etmez.

Ya İstanbul’a hizmet ediyorsunuz ya da bu şehri ihmal ediyorsunuz ya İstanbul’a aşkla, tutkuyla bağlısınız ya da gönlünüzde başka hesaplar var.

Bu şehir hiç kimsenin şahsi ihtiraslarının aracı, atlama taşı, basamağı, oyuncağı, finans kaynağı haline getirilemez.”

Eyüp Sultan hazretlerinin uğruna surların dibinde can verdiği İstanbul’a böyle bir zulüm yapılmasına rıza gösteremeyeceklerini,

Fatih Sultan Mehmet’in emaneti İstanbul’un bu hale düşürülmesine vicdanlarının el vermeyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentte yaşayan 16 milyon insanın vebali üzerlerindeyken yaşananlara seyirci kalamayacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, “Bunun için ne diyoruz, ‘Yeniden İstanbul’ diyoruz. Ne diyoruz bunun için, ‘Sadece İstanbul’ diyoruz” şeklinde seslendi.

İstanbul’un beklentisi ve ihtiyacının çok olduğunu ama bazı hayati öncelikleri olduğunu da anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“İstanbul’un birinci önceliği depreme hazırlıktır. Son dönemde bu konuda herhangi bir çaba, gayret, proje, icraat gördünüz mü? Hayır.

Çünkü depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynaklar bavul bavul, ne oldu? Dolar. Ne oldu? Avro ve bunlar bir yere götürülüyor. Peki, nereye götürülüyor?

Depreme hazırlık için sarf edilmesi gereken vakit, delege avlarında, DEM’le pazarlıkta.

Bu DEM’i biliyorsunuz değil mi? Bizim Rize’nin çay demi değil, kazanma değil, kaybettirme hırsıyla hareket edenleri yemlemekte harcanıyor. Sanki İstanbul böyle bir tehditle karşı karşıya değilmiş gibi hareket etmekle bu tehlike ortadan kalkmıyor.”

Miting alanına gelirken emniyete ne kadar katılım olduğunu sorduğunu ve cuma günü olmasına rağmen 40 bin kişi bulunduğunu öğrendiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maşallah, böyle bir cuma gününde 40 bin kardeşimle Sultanbeyli’de buluşmak bizim için hakikaten vefadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim insanlarının her gün “İstanbul’u depreme hazırlayın” diye ikaz ettiğini, bu sebeple kendilerinin İstanbul’da afet bölgelerindeki gayretli çalışmalarıyla milletin takdirini toplayan Murat Kurum’u büyükşehir adayı olarak belirlediklerini aktardı.

İstanbul’a 5 yıl büyükşehir belediye başkanı olarak hizmet ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sonra beni nereye gönderdiniz? Başbakanlığa gönderdiniz, sonra Cumhurbaşkanlığı ve dediniz ki, ‘İstanbul emin ellere teslim.’ Ve bunu yaptık mı? Şimdi de emin eller, Allah’ın izniyle Murat Kurum kardeşimle ve tüm ilçe belediyeleriyle gerçekleşecek.

Önümüzdeki 5 yılda İstanbul’daki depreme dayanıksız yapıların hepsini inşallah dönüştüreceğiz. Tam bir seferberlik anlayışıyla 650 bin konutun dönüşümünü inşallah 5 yıl gibi kısa süre içinde tamamlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul’un ikinci gündeminin artık hayatı çekilmez bir hale getiren trafik olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Ya şuraya doğru dürüst otobüs geliyor mu? Devamlı otobüsler ya yanıyor, buradaki ulaşım ne yazık ki yapılmıyor. Şimdi bütün bunlara karşı inşallah otobüslerimiz, metrobüsler olarak, otobüsler olarak, Sultanbeyli yeni bir döneme geçecek. Mevcut yönetim bizden devraldığı metro hatlarını bile yapamadığı, trafiği rahatlatacak başka projeler de geliştiremediği için şehir adeta kilitlendi.

Ya bu öyle bir belediye başkanı ki şurada, Sancaktepe’de metro ile ilgili açılış yaptık. Orayı geldi, toprakla doldurdu. Ya sen nasıl bir belediye başkanısın?

Nasıl bunu doldurursunuz? Bunu biliyorsunuz değil mi? Daha ne diyor bir de ‘Akıllı belediyecilik, tam ileri.’ Nasıl bir tam ileri? Sabah işe gitmek, akşam işten eve dönmek, bir yerden bir yere seyahat etmek, kayak yapmak, İstanbul sizin bu zevkinizi çekmeye layık mı?

Ve İstanbul tam bir çile şehri haline geldi. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının durak sayılarını yarıya düşürerek, sırf açmış olmak için ne yaptılar açtılar. Sultanbeyli’ye kadar ilerlemedikleri gibi uyduruk sebeplerle hastane önünden geçecek durakları iptal ettiler. Yani bizim dönemimizde başlayan diğer birçok proje gibi metro hattını da ellerine, yüzlerine ne yazık ki bulaştırdılar, beceriksizliklerinden. Hafriyat alanına çevirdikleri metro duraklarını saymıyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkan adayı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliğinde İstanbul’un raylı sistem uzunluğunu 1000 kilometreye çıkaracaklarını söyledi.

Ayrıca Boğaz’ın altına yapacakları yeni tünelle, iki yaka arasındaki raylı sistem geçişlerini bir araya toparlayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un bir başka gündeminin de, engellisiyle, çocuğuyla, kadınıyla, yaşlısıyla, yoksuluyla bu şehrin dezavantajlı kesimlerinin sahipsiz kalması olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Murat Kurum kardeşimle merkezi idarede yaptığımız gibi, büyükşehirde de kimsesizlerin kimsesi olacak bir yönetim anlayışını hâkim kılacağız” dedi.

İstanbul’un diğer bir önemli ihtiyacının tarihî, kültürel ve insani zenginliğine uygun vizyonla çalışılması olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,

“Haliç’i biz temizledik. Ayasofya’yı ibadete açtık. İstanbul Havalimanı’nı faaliyete geçirerek, Çamlıca Kulesi’ni ve Camii’ni yaparak, her iki tarafta pek çok abide eseri şehre kazandırarak bunun ilk adımlarını attık” diye konuştu.

Alandakilere “Durmak yok. Yaparsa...” diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların “AK Parti yapar” diye karşılık vermesi üzerine “Yaptık mı? Gene yapacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz böyle şu andaki belediye başkanıyla değil, Cumhurbaşkanınız olarak tüm bakan arkadaşlarımla, hep beraber bu adımları attık, atıyoruz ve atacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde İstanbul yeniden kendine değer katan böyle bir idareye kavuşacaktır” diye konuştu.

İstanbul’dan uzak tutulması gerekenler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yönetimi üzerinde yapılacak her türlü kirli pazarlığın bu şehri kirlettiğini söyledi.

İstanbul’u kirli pazarlıklardan uzak tutmak gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer.

İstanbul’u üzmemek gerekir. Her semtini sevmeye bir ömür vakfedilen İstanbul’u işporta pazarına düşürmek bu şehre ihanettir.

İstanbul’a bu kötülüğü yapmamak gerekir. Bu örnekleri daha olabildiğince çoğaltabiliriz. Siz hepsini ve daha fazlasını zaten biliyorsunuz.

Biz İstanbul’un geriye saran eser ve hizmet filmini 2019’da kaldığı yerden tekrar başlatma yanında, şehri bu cendereden çıkarmaya da talibiz.

Artık bu şehirde belediyecilik sosyal medyada değil, bizzat hayatın içinde yapılacak. Artık bu şehrin insanları ihtiyaç duyduklarında, belediye başkanlarının nerede olduğunu merak etmeyecekler.

İşinin başında olduğunu bilecekler.”

“Sistem İstanbul” yaklaşımıyla şehrin tüm meselelerinin birbirlerini tamamlayıcı bir anlayışla çözüleceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bunları ve daha fazlasını 1 Nisan itibarıyla hemen hayata geçirmeye başlayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için sizlerden 31 Mart’ta sandıkları sıkı tutmanızı, en küçük bir kayıp kaçağa meydan vermemenizi istiyorum.

Buradan öyle bir ses vermenizi bekliyorum ki karşı kıyıdan bile duyulsun. Hazır mıyız? Sultanbeyli, yoldaşım, gönüldaşım, dava arkadaşım Sultanbeyli, 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız?

31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Bunun için seçim gününe kadar kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

Hanımlar, var mıyız? Gençler, var mıyız? Sultanbeyli ile birlikte İstanbul haritasının tamamını Cumhur İttifakı’nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Rabb’im hepinizden razı olsun.”

Bunun için kalan 1,5 günün çok ama çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Henüz kararını verememiş eşimiz, dostumuz, arkadaşımız varsa hepsine tek tek ulaşacağız.

Bu seçimlerin önemini anlatacak, İstanbul’un bir 5 sene daha kaybetmeye tahammülünün olmadığını söyleyeceğiz.

Kırgınlık varsa giderecek, yanlış anlaşılma varsa düzelteceğiz. Bir dönem bizim yanımızda oldukları hâlde şimdi sadece AK Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na kaybettirerek,

CHP’ye seçim kazandırmaya çalışanların söylemlerine itibar etmeyeceğiz. Hiçbir iddiası, elle tutulur hiçbir projesi olmayanlarla oyumuzu ziyan etmeyeceğiz.

Basiret ve aklıselimle hareket ederek 31 Mart seçimlerinde inşallah şehrimiz ve ilçemiz için en hayırlı kararı vereceğiz. Ben Sultanbeylili kardeşlerime inanıyorum, güveniyorum.

31 Mart seçimlerinin şehrimize ve ülkemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Geçen 2 ayda 52 il ziyareti yaparak vatandaşlarla kucaklaştıklarını ve hasbihal ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, aslında bu seçim dönemi az bile ziyaret yaptıklarını dile getirdi.

Çoğu zaman bu sayının 60’ı, 65’i bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları bizim mahalli seçimler için niçin bu kadar koşturduğumuzu, çalıştığımızı, didindiğimizi merak ediyor.

Biz ister genel seçim, ister mahalli seçim, ister halk oylaması olsun tüm seçimlere milletimizle ruberu, yüz yüze bir araya gelme fırsatı olarak bakıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bursa mitinginde 85 bin, Kocaeli mitinginde ise 90 bin kişinin olduğunu söyledi.

Bu millete âşık olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim dönemlerinin dışında da toplu açılış ve benzeri programlarla aynı şekilde milletimizle hasret gideriyoruz.

Türkiye’de Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleştiren siyasetçi bulamazsınız.

Çünkü bizim gıdamız, beslenme ve motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi, coşkusu, kalpten kopup gelen duasıdır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, halksız halkçılık, insansız hümanistlik, yeşilsiz çevrecilik peşinde koşanların, milletle aralarındaki bu deruni muhabbeti anlayamadığını kaydederek,

“Biz milletimize gitmekle yorulmuyoruz tam tersine adeta şarj oluyoruz. Şehre ayak bastığımız andan itibaren ayrıldığımız vakte kadar yolda, parkta, evinin balkonunda, iş yerinin önünde, miting meydanında gördüğümüz her vatandaşımızla aramızda bir gönül köprüsü kurulur.

Tek dünya kelamını etmesek de biz o gönül köprüsü vasıtasıyla insanımızın derdini anlarız, sevincine de ortak oluruz, heyecanını paylaşırız” diye konuştu.

Tüm mitinglerinde açık yüreklilikle ifade ettiği bir hususu tekrarlamak istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünya gibi kendilerinin de sorunu olan enflasyonun yol açtığı sıkıntıların farkında olduklarını dile getirdi.

“Komşumuz hangi ilçe?” sorusunu yönelten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sancaktepe” cevabı üzerine, “Sultanbeyli, Sancaktepe’yle el ele çalışmaya var mıyız?” diye sordu.

Mitingdekilerin “Evet” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü, Sancaktepe’yi kaybedemeyiz. Orayı da alacağız. Tamam. Aynen yola beraber devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere yönelik promosyon ödemeleriyle ilgili, “Özellikle, dünden itibaren kamu bankalarımız başvuran emeklilerimizin yeni banka promosyonunu biliyorsunuz, ödüyor.

Sizler de 2 Nisan’dan itibaren bunu alma imkânına sahipsiniz ve bu emeklilerimiz için önemli bir kaynak olacak” diye konuştu.

Mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında, “Türkiye Yüzyılı şehirleri için gerçek belediyecilik” başlıklı video gösterildi.

Ümraniye’de, 28 Nisan 1993’te meydana gelen çöp patlamasına dair görüntülerin gösterildiği esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pisliği görüyorsunuz değil mi? Bunun adı ne biliyor musunuz? Çöp, çukur, çamur... Bu ne demek, CHP” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı seçildiği zamana dair görüntülerin gösterildiği sırada miting alanındakilere, “Sancaktepe’yi unutmuyorsunuz. Tamam” diye de seslendi.

İstanbul’da hayata geçirilen projelerin gösterildiği esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Marmaray’ı kim yaptı? Avrasya Tüneli’ni kim yaptı? Peki, bu beyler ne yaptı?” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentteki toplu taşıma ve trafikle ilgili görüntülerin gösterildiği sırada ise “Tam yol ileri’ diyor ya tam gaz geri” dedi.

Videonun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle biz bunlara çok daha fazlasını ekleyeceğiz.

Cumhurbaşkanınız olarak ben grup yönetimiyle birlikte hızla İstanbul’umuza çok daha büyük hizmetleri inşallah gerçekleştireceğiz.
Hiç endişeniz olmasın. Biz belediye başkanlığımızda bu sınavı verdik. Başbakanlığımızda bu sınavı verdik.

Cumhurbaşkanlığımızda 2014’ten bu yana yine bu sınavı verdik, veriyoruz. Bizim şu anda tecrübemiz bu iş için zaten yeterli. Hiçbir zaman biz aşk ile çalıştığımız ülkemizde geri dönüş olmayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’nin 31 Mart’ta yine rekor oy oranlarıyla eser ve hizmet yolculuğunun en başında yer alacağına inandığını ifade etti.

Büyükşehirde Murat Kurum’u, Sultanbeyli’de Ali Tombaş’ı vatandaşlara emanet ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: ,

“Şimdi kardeşlerimi sizlere emanet ederken diyorum ki Allah razı olsun. Büyükşehirde de Sultanbeyli’de de emanetimi kabullendiniz mi? Fakat pazar gününe kadar durmak yok, durmak yok, durmak yok. İnşallah pazar akşamı Ankara’dan Sultanbeyli’nin durumunu takip edeceğim. Bu sonradan hani ortaya çıkanlar falan var, biliyorsunuz.

Bunlara asla yüz vermiyoruz değil mi? Çünkü bu iş beceri işidir, bu iş kabiliyet işidir. Biz Murat Kurum’u bir kenardan bulup da getirmedik.

Önce bakanlıkları var mı? Bakanlıklarının dışında bu süreç içerisinde adımları var mı? Dolayısıyla diğerlerinin kabiliyeti ne? Onlar kayağa gitsin, başka işleri yok.”

Konuşmasının ardından AK Parti’nin Sultanbeyli Belediye Başkan adayı Ali Tombaş’ı sahneye çağırıp katılımcılara takdim eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ali Tombaş, inşallah Sultanbeyli’nin kaptanı olacak” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dediÖnceki Haber

Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindek...

Murat Kurum: Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacakSonraki Haber

Murat Kurum: Öyle bir İstanbul hayal edi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar