20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2062
EURO35.0346
ALTIN2528.8

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da Resmi Ziyaret Gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da Resmi Ziyaret Gerçekleştirdi
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle Katar'ın başkenti Doha'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin davetine icabetle Katar'ın başkenti Doha'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Hamad Uluslararası Havalimanı'nda Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve diğer ilgililer karşıladı.

Ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyareti kapsamında Katar'ın başkenti Doha'ya giderek Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani tarafından resmi törenle karşılandı.

Katar Emiri, Lusail Sarayı'na varışında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı makam aracından inerken karşıladı.

Tören alanında yerlerini alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim'in ardından her iki ülkenin milli marşları çalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim ile birlikte tören kıtasını denetledi ve askerleri selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, baş başa görüşme için bir araya geldiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim'in Lusail Sarayı'ndaki baş başa görüşmelerinin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmelerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim'e Togg marka otomobil hediye etti.

İki lider, görüşmelerin yapıldığı binaya Katar Emiri Şeyh Temim'in kullandığı Togg ile geçtiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim'in nezaretinde, Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yıl dönümü nedeniyle ikili anlaşma imzalandı.

Anlaşmayı Türkiye Cumhuriyeti adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar adına ise Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman bin Jassim Al Thani imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tatil planlarını çocuklar belirliyorÖnceki Haber

Tatil planlarını çocuklar belirliyor

Orduda Yücel Arzen rüzgarıSonraki Haber

Orduda Yücel Arzen rüzgarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar