29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3687
EURO34.8022
ALTIN2439.7

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Deprem Sonrası Yeniden İnşa Çalışmaları Devam Ediyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Deprem Sonrası Yeniden İnşa Çalışmaları Devam Ediyor"
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne canlı bağlantı ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne canlı bağlantı ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasında, depremzedelere verilen destek ve yeniden inşa çalışmaları hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Erdoğan, depremin yol açtığı yıkımların ülke için büyük bir maliyeti olduğunu vurgulayarak, "Asrın felaketinin sebep olduğu sıkıntıların altından kalkmak kolay değil.

Ancak, millet ve devlet olarak gece gündüz çalışarak deprem bölgesinin ve depremzedelerin yaralarını sarıyoruz." dedi.

Ayrıca, devletin deprem sonrası yeniden inşa çalışmaları kapsamında sadece depremin yıktıklarını yerine koymakla kalmadığını belirten Erdoğan,

"Şehirlerimizi, konutları ve işyerlerini yeniden inşa etmenin yanı sıra, caddeleriyle, meydanlarıyla, üretim ve istihdam altyapısıyla yeni baştan tasarlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarına göre, 2025 yılından sonra ülkenin ve şehirlerin üzerindeki deprem yükünü tamamen kaldırmayı hedeflediklerini belirttiği konuşmasında,

bu süreçte sivil toplum kuruluşları, özel şirketler, vatandaşlar ve belediyelerin de katkılarının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından önemli satır başları şöyle,

 “Millet ve devlet olarak, canımızdan bir parça olarak gördüğümüz deprem bölgesinin ve depremzedelerimizin yaralarının bir an önce sarılması için gece gündüz çalıştık.

Biz sadece depremin yıktıklarını yerine koymakla kalmıyoruz. Şehirlerimizi, konutları ve işyerleri yanında, caddeleriyle, meydanlarıyla, üretim ve istihdam altyapısıyla yeni baştan tasarlıyoruz”

 “Afeti takip eden haftalarda ve aylarda, dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Her afetzedenin yanında olduk, hayatını kaybedenlerin yakınlarına destek verdik, taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık bir kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık”

 “Depremin yol açtığı yıkımların maliyeti 104 milyar doları buluyor. Sadece bu yılın bütçesinde, deprem çalışmalarına 1 trilyon liranın üzerinde kaynak ayırdık.

Geçtiğimiz yıl da bütçeden aşağı yukarı aynı meblağda harcama yapmıştık. Dikkat ederseniz bunlar sadece bütçeden yaptığımız harcamaları ifade ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarımızın, özel şirketlerimizin, vatandaşlarımızın, belediyelerimizin katkıları, bunun dışındadır”

 “Bu tablo, Avrupa’daki pek çok ülkenin nüfusundan ve konut sayısından daha yüksek bir inşa faaliyetini ifade ediyor.

Böyle bir yükün altından, millî dayanışma, afetle mücadele ve konut inşası alanındaki güçlü birikimimizle, ancak biz kalkabilirdik.”

 “Biz sadece depremin yıktıklarını yerine koymakla kalmıyoruz. Şehirlerimizi, konutları ve işyerleri yanında, caddeleriyle, meydanlarıyla, üretim ve istihdam altyapısıyla yeni baştan tasarlıyoruz”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lokman Hekim Hastanesinde Excimer Lazer tedavisi başladıÖnceki Haber

Lokman Hekim Hastanesinde Excimer Lazer...

Çanakkale Zafer türküler, ağıtlar ve şiirler ile anıldıSonraki Haber

Çanakkale Zafer türküler, ağıtlar ve şii...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar