160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çukurovada yağışlarla yüzü gülen üretici hasat için gün sayıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çukurovada yağışlarla yüzü gülen üretici hasat için gün sayıyor
Abone ol
KOZAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI YÜKSEL ŞAHBAZOĞLU İLK HASATA SAYILI GÜNLER KALA İLK HASATIN ÇUKUROVA DA BAŞLAYACAĞINI KAYDEDEREK ÇİFTÇİNİN TABAN FİYATIN AÇIKLANMA BEKLENTİSİ İÇİNDE OLDUĞUNU KAYDETTİ.

Adana’da bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler geçiren buğday ve arpa üreticisinin yüzü son yağışlar ile gülerken, hasat için geri sayım başladı.

Türkiye’nin üretim merkezlerinden Adana’da arpa ve buğday tarlaları nisan yağmurları ile toparlanarak, çiftçilerin rekolte beklentisi arttı. 193 bin dönümde buğday, 10 bin dönümde ise arpa ekilen Çukurova bölgesindeki Adana Kozan’da da ilk hasada günler kaldı. Son yağışlarla kendine gelen tarlalarda buğday başakları sarardı, çiftçiler hasat için geri sayıma başladı.

İlçede 100 bin ton rekolte beklentisi olduğunu kaydeden Kozan Ziraat Odası Başkanı Yüksel Şahbazoğlu, “Şu anda hasat zamanına az kaldı. 10 bin dönüm arpamız, 193 bin dönüm arazide buğdayımız var. Bizim şu anda hasattan beklentimiz taban fiyatının açıklanması. İnşallah buradan da 100 bin ton rekolte beklentimiz var. Çiftçimizin yüzü gülecek diye düşünüyorum. Son yağışlar ile birlikte son anda buğdaylar toparladı. Buğdaylarımıza da, arpalarımıza da son dakika rahmet geldi. Çok şükür şu anda iyi. Verimleri de iyi" dedi.

Yedigöze Barajı suyunun tarlalara ulaşması ile toprağın bereketli olacağını düşündüklerini de belirten Şahbazoğlu, biçer döver bakımlarının da sağlıklı yapılmasıyla tarlalardan daha çok verim alınacağını kaydetti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gedizde “Sporla dokunmadık yürek kalmasın” projesi ile çalışmalar devam ediyorÖnceki Haber

Gedizde “Sporla dokunmadık yürek kalması...

Meteorolojiden Muğlaya sağanak yağış uyarısıSonraki Haber

Meteorolojiden Muğlaya sağanak yağış uya...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar