30 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Çukurova Üniversitesi’nde Adana Deprem Tehlikesi Konuşulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çukurova Üniversitesi’nde Adana Deprem Tehlikesi Konuşulacak
Abone ol
Çukurova Üniversitesi, 29 Haziran 2026 tarihinde Prof. Dr. Tolga Çan’ın katılımıyla Adana ve çevresinin sismotektonik özellikleri, deprem tehlikesi, risk analizi ve güvenli yapılaşma konularını ele alacak eğitim programına ev sahipliği yapacak.

Çukurova Üniversitesi, deprem farkındalığını artırmak ve bilimsel bilgiler ışığında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla "Adana ve Çevresinin Sismotektonik Özellikleri ve Deprem Tehlikesi" başlıklı eğitim programı düzenliyor.

29 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 14.00-16.00 arasında Mithat Özsan Büyük Amfi’de gerçekleştirilecek eğitimde, alanında uzman isimlerden Prof. Dr. Tolga Çan katılımcılarla bir araya gelecek.

Eğitim kapsamında Adana ve çevresinin jeolojik ve jeotektonik yapısı ayrıntılı olarak ele alınırken, bölgedeki zemin davranışları ve sismotektonik değerlendirmeler bilimsel veriler ışığında değerlendirilecek.

Programda ayrıca deprem tehlikesi ve risk analizi konularına değinilecek, güvenli yapılaşma ilkeleri ile deprem riskini azaltmaya yönelik alınması gereken önlemler katılımcılarla paylaşılacak.

Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliğin, deprem konusunda toplumsal farkındalığın artırılmasına ve afetlere karşı bilinçli bir yaklaşımın geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfa'da zincirleme trafik kazası: 4 yaralı Önceki Haber

Şanlıurfa'da zincirleme trafik kazası: 4...

BUDO yaz tarifesine geçti Sonraki Haber

BUDO yaz tarifesine geçti

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar