160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Çorumda kurulacak GESin alanı değişiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorumda kurulacak GESin alanı değişiyor
Abone ol
Iskenderun Demir Ve çelik A.ş. Tarafından çorum'da Güneş Enerji Santrali Kurulacak

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. (İSDEMİR) tarafından Çorum’da Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak.

İsdemir, Hatay tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak için 4,5 milyar lira yatırımla Çorum’da 130 MW Güneş Enerji Santrali kuracak.

İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Çorum merkez ilçeye bağlı, Dereköy köyü sınırlarında 194 hektarlık alanda öztüketim amacıyla kurmayı planladığı güneş enerji santralinde mücbir sebepler nedeniyle yer değişikliği yapacak. Şirket, 130 MW kurulu gücünde İsdemir Çorum Alaca Güneş Enerji Santrali’ni (GES) Çorum ili, Alaca ilçesi, Perçem köyü sınırları içinde kurmayı planlıyor. Projenin değeri 4,5 milyar lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında 550 Wp gücünde 310 bin 905 adet panel kurulacak. Santralde yılda 280 milyon Kwh’den fazla elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’ye ait Hatay tesisinin tüketimini karşılamak amacı ile kullanılacağı öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Pekmezciye teşekkür ziyareti Önceki Haber

Başkan Pekmezciye teşekkür ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon, asrın birlikteliğini sergileyerek şehirlerimizi en kısa sürede ayağa kaldırmanın yollarını arayacağız Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 85 milyon, asrın...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar