30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.4047
EURO34.6252
ALTIN2394.0

Çocuklarınıza Bale ile özgüven kazandırın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklarınıza Bale ile özgüven kazandırın!
Abone ol
Osmaniye’de Milli Sporcu Öykü Kaya, O2 Spor kulübü salonunda 6-12 yaş arası çocukların özgüvenlerini kazanabilmeleri için Jimnastik ve Bale eğitimi veriyor.

Osmaniye’de Milli Sporcu Öykü Kaya, O2 Spor kulübü salonunda 6-12 yaş arası çocukların özgüvenlerini kazanabilmeleri için Jimnastik ve Bale eğitimi veriyor.


Osmaniye merkez Esenevler mahallesi, İstasyon Caddesi No. 28/1 adresinde hizmet veren O2 Spor kulübü salonunda jimnastik ve Bale eğitim veren Milli Sporcu Öykü Kaya, eşinin Osmaniye’ye atanması nedeniyle ilimize gelerek çocukların özgüvenlerini kazanabilmeleri için Jimnastik ve Bale eğitimleri vermeye başladığını söyledi.



6 yaşında  spora başlayan Öykü Kaya, Hacettepe Üniversitesi Spor  Bilimleri Akademisi Jimnastik Ana dalı ve Ritmik Jimnastik yandalı mezunu. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bale Bölümü mezunu. 1984 yılında  Jimnastiğe başlayan Öykü Kaya, 1989 yılında  Milli Takıma girdi. 1989-1997 yılları arasında Fransa, Romanya ve İzmir’de yapılan uluslar arası  turnuvalarda ülkemizi temsil etti. Öykü Kaya; 1990 Ritmik Jimnastik Yıldızlar Türkiye Şampiyonu, Okullar arası Türkiye Şampiyonu, Kulüpler arası Türkiye Şampiyonu, Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonu. 1999 yılında Ankara Demirspor kulübünde antrenörlüğe başlayan Öykü Kaya, 2003 yılına kadar üstlendiği bu görevde  Minikler Türkiye Şampiyonluğu ve Okullar Ankara bölge birinciliğini öğrencileriyle yaşadı. 4 yıl Milli takımda yarışan Milli Sporcu Öykü Kaya Osmaniye’de çocuklara Jimnastik ve Bale eğitimlerini sevdirmeyi amaçlıyor.






Öykü Kaya, Bale eğitimi ile çocukların özgüvenini kazanacağını belirterek, “Her yaş için yapılması gereken temel bir yapı olarak bu eğitimi görüyorum. Çocuklarımızın en az 12 yaşına kadar bu sporu yapmasını öneriyorum.Çocuklar özgüvenlerinin yanında arkadaşları ile de esneklik kazanmalarına yardımcı olacak bir spor dalıdır. Bale eğitimlerinin klasik müzik eşliğinde yapılması kişinin küçük yaşlardan itibaren müzik kulağının ve müzikle birlikte hareket etme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olup, zihinsel gelişimi sağlar. Klasik balenin temelinde yatan kurallar bütünü, bale eğitimi olan kişinin hem vücudunu, hem de düşünce yapısını disipline ederek ruhsal gelişimine yardımcı olur. Bale derslerinde yapılan hareketlerde vücudun uzatılarak çalışması, kas yapısının düzgün bir biçimde gelişmesine yardımcı olarak fiziksel gelişimi sağlar.”dedi.



Cumartesi ve Pazar günleri  verilen jimnastik ve Bale eğitimlerine şimdilik 40 öğrencinin katıldığı belirtilirken; 4-6 yaş arası 17, 6-8 yaş arası 8, 8-12 yaş arası 12 çocuğun jimnastik ve Bale eğitim aldıkları belirtildi.


İlyas KÖR

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar