05 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Cizrede 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cizrede 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı
Abone ol
şırnak'ın Cizre Ilçesinde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi Unutulmadı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi unutulmadı.

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı 300 komando asker ve Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’ın da içinde bulunduğu zırhlı araçlar, Cizre’de adeta etten duvar örerek yol kapattı.

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığından yola çıkan darbecilerin hedefi Şırnak Şerafettin havalimanına ulaşmaktı. Cizre’den geçip kendileri için gönderilen uçaklarla Ankara’ya gitmeyi planlayan darbeciler önce Cizre girişinde daha sonra Cizre Köprüsü’nde halkın ve emniyetin direnişi ile karşılaştı.

Cizre Köprüsü’nde tanklarla geçmeye çalışan hain darbeciler, halkın ve emniyetin direnişine dayanamayıp üstlerine geri dönmek zorunda kalmışlardı.

Darbe gecesi yaşadıklarını İHA muhabirine anlatan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, hain darbe girişiminden 7 yıl geçmesine rağmen hala nöbette olduklarını söyledi.

Cizre’de büyük bir direnişi yaşandığını belirten Anmal, " Darbe gecesi evdeydim. Çocuklarla ilgilenirken kardeşimden telefon geldi ve ülkede darbe olduğunu söyledi. Öncesinde pek inanmadım Memur-Sen grubundan arkadaşları aradığımda darbe olduğunu ve sokaklara çıkmamız gerektiğini söylediler. O tarihlerde Cizre’de teröre karşı yürütülen operasyonlar nedeniyle akşam saat 21.00’dan sonra sokağa çıkma yasakları vardı. Tabi biz yine çıktık. Hükümet konağının yanına geldik. Orada nöbet tutan özel harekât polisleri, köprüden geçmek isteyen hainlerin olduğunu söyleyerek halkı köprüye yönlendiriyordu. Bizler de bir süre bekleyerek vatandaşları köprüye gitmeleri konusunda yönlendirdik. Daha sonra arkadaşlarımızla beraber köprübaşına geldiğimizde tankların köprüden geçmeye çalıştıklarını gördük. Burada köprübaşında halk ve emniyetle beraber yaklaşık 2 saat bir direniş gösterildi. Köprübaşında direniş devam ederken Ankara’dan havalanan iki kargo uçağın Şırnak Şerafettin havalimanına ineceği bilgisi gelmişti. O zamanın valisi ve hava limanı yetkilileri uçakların inmemesi için piste itfaiye ve ağır makinaları dizmişti. Cizre köprüsünde halkın direnişi ila karşılaşan darbeciler, kendilerini almaya gelen uçağında havalimanına inemediğini öğrendikten sonra üslerine geri dönmek zorunda kaldılar. Halkın burada büyük bir direnişi vardı. Hain darbecilere karşı yapılan direnişe hepimiz şahit olduk. O gece nasıl burada nöbet tuttuysak şimdi de nöbetimiz devam ediyor. Vatan nöbetimiz hala da devam ediyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avşa adasında otluk alanda yangınÖnceki Haber

Avşa adasında otluk alanda yangın

İspanya'da orman yangını: 11 ev yandı, 140 hektar alan kül oldu, 500 kişi tahliye edildiSonraki Haber

İspanya'da orman yangını: 11 ev yandı, 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar