17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8426
EURO35.1714
ALTIN2451.8
Yusuf Cinkara Otomotiv

CHP’li Tanburoğlu, Türk-İş'in Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Açıklamasına Yanıt Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Tanburoğlu, Türk-İş'in Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Açıklamasına Yanıt Verdi
Abone ol
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), dün Ekim 2023'e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, bu açıklamaya yazılı bir açıklama yaparak açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), dün Ekim 2023'e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Bu verilere göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcama tutarı 13 bin 684 lira olarak belirlendi.

CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, bu açıklamaya yazılı bir açıklama yaparak açlık ve yoksulluk sınırı ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Tanburoğlu, Türk-İş'in araştırmasına göre, asgari ücretle çalışan yurttaşlar ve emeklilerin açlık sınırının altında bir aylık gelire mahkum edildiğini belirtti.

Ayrıca, ev kira fiyatlarının birçok ilde asgari ücretin üzerine çıktığına ve yurttaşların temel giderleri ödeyemez hale geldiğine dikkat çekti.

Elektrik, internet ve su kesintilerinin yaşandığını ve çocukların okula kuru ekmekle beslenmek zorunda kaldığını ifade etti.

İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, "Saray hükümeti ekonomiyi rayına oturtacağını söylese de uyguladıkları siyasi ve ekonomi politikalarının durumu daha da kötüleştirdiğini" vurgulayarak, zamların dar gelirlileri, asgari ücretlileri ve emeklileri perişan ettiğini belirtti.

Dr. Tanburoğlu, son olarak, "Aralık ayında yapılacak 2024 yılı asgari ücret artışında TÜİK'in açıkladığı rakamlar yerine bağımsız araştırma kurumlarının gerçek enflasyon rakamları üzerinden artış yapılması gerektiğini" ifade etti.

Aksi takdirde, dar gelirli vatandaşların daha da zorlu bir sürece gireceğini ve Saray hükümetine seslenerek, emekli vatandaşlara, asgari ücretle çalışanlara ve dar gelirlilere "üvey evlat muamelesi yapılmaması" çağrısında bulundu.

Tanburoğlu, 2024 yılı asgari ücret, memur ve emekli aylığı artış oranlarında vatandaşlara insani koşullarda yaşayabilecekleri ücretlerin verilmesini istedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre mazot desteğiÖnceki Haber

16 bin çiftçiye 2 milyon 700 bin litre m...

Ruhsat süresi dolan tabancaya el konulduSonraki Haber

Ruhsat süresi dolan tabancaya el konuldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar