160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

CHP’li Kara: “Kumlu’nun Sorunlarına Çözüm İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Kara: “Kumlu’nun Sorunlarına Çözüm İçin Mücadelemizi Sürdüreceğiz”
Abone ol
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Kumlu ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek bölgenin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıdı.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Kumlu ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek bölgenin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşıdı.

Kumlu’nun sorunlarına karşı iktidarın duyarsız kaldığını ifade eden Yıldırım Kara, “Hatay’ın yüzölçümü ve nüfus olarak en küçük ilçesinde dahi bu kadar sorun yaşanıyorsa, bu durum iktidarın yönetim konusundaki beceriksizliğinin açık bir göstergesidir” dedi.

Kumlu’da ekonomik kalkınmayı sekteye uğratan en önemli sorunlardan birinin yetersiz sanayi yapısı olduğunu belirten Yıldırım Kara, ilçede sanayi sitesi bulunmadığına dikkat çekti.

Bu durumun girişimcilik, üretim ve istihdam açısından ciddi kayıplara neden olduğunu vurgulayan Yıldırım Kara, “Ekonomik kalkınmanın önü açılmadıkça vatandaşlarımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmeye devam edecek” diye konuştu.

İlçedeki sağlık hizmetlerine de değinen Yıldırım Kara, Kumlu’da yalnızca 15 yatak kapasiteli bir hastane bulunduğunu hatırlattı.

Artan nüfus karşısında bu kapasitenin son derece yetersiz olduğunu söyleyen Kara, modern ve donanımlı bir hastane ihtiyacının artık zorunluluk haline geldiğini ifade etti.

Kara, “Vatandaşlarımız sağlık hizmetine erişim konusunda büyük mağduriyet yaşıyor.

Bu durum bir an önce çözülmelidir” dedi.

Kumlu’da altyapı sorunlarının da büyük bir problem olduğunu belirten Yıldırım Kara, özellikle Batı Ayrancı Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede internet hizmetinin olmadığını söyledi.

Elektrik altyapısının da yetersiz kaldığını ifade eden Kara, “21. yüzyılda hala internete erişim sağlanamayan mahallelerin olması kabul edilebilir bir durum değil.

Bu durum sadece günlük hayatı değil, eğitim ve iş hayatını da olumsuz etkiliyor” dedi.

Ziyareti sırasında çiftçilerle de bir araya gelen CHP Milletvekili, tarımsal üretimde artan maliyetlerin çiftçileri büyük sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını dile getirdi.

Yıldırım Kara, “Gübre, mazot, tohum gibi temel girdilerdeki yüksek maliyetler üretimi durma noktasına getirmiştir.

Çiftçimize yeterli destek verilmediği gibi denetimsizlik nedeniyle çarşı ve pazarda fahiş fiyatlarla karşılaşıyoruz” diyerek iktidarı eleştirdi.

Yıldırım Kara, Kumlu’da uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığının hızla yayılmasının hem halk sağlığı hem de toplumsal huzur açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

 Deprem sonrası artan nüfusun altyapı eksikliği nedeniyle yaşam standartlarını düşürdüğünü belirten Kara, Suriyeli nüfusun sosyal hayat üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin de göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Tüm bu sorunların çözülmesi için yatırım, planlama ve halk odaklı bir yönetim anlayışının şart olduğunu vurgulayan CHP’li vekil, şu ifadeleri kullandı:

“İktidar yıllardır Kumlu’nun sorunlarını görmezden geliyor.

Ancak bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızın daha iyi bir yaşam standardına ulaşması için Kumlu’nun her bir sorununu gündeme taşımaya ve çözüm aramaya devam edeceğiz.

CHP belediyeciliği ve yönetimiyle Kumlu derin bir nefes alacak.

Çözümün adresi bellidir: Halktan yana, adil ve planlı bir yönetim anlayışı.”

Kumlu’nun sorunlarını TBMM’de dile getireceğini belirten Yıldırım Kara, bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

CHP’li vekil, ziyaretleri kapsamında Kumlu halkının sesi olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Esenlerde ‘Esenlik Sempozyumu düzenlendi Önceki Haber

Esenlerde ‘Esenlik Sempozyumu düzenlendi

8 aydır memleketten ayrı olan sürüler Iğdıra geri döndü Sonraki Haber

8 aydır memleketten ayrı olan sürüler Iğ...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar