160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

CHP'li Başarır: 30 Ağustos, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'li Başarır: 30 Ağustos, bağımsızlık ve özgürlüğün simgesidir
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başarır, mesajında, "Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ulusal kurtuluş savaşımızın zaferle sonuçlandığı ve taçlandığı günün 101'inci yıl dönümünü onurla, gururla ve coşkuyla kutluyoruz" dedi.

Ulusal tarihimizin çok büyük ve çok parlak zaferlerle dolu olduğunu belirten Başarır, "ama sadece bizim tarihimiz değil, dünya tarihine yeni bir yön veren 30 Ağustos zaferi kadar kesin sonuçlu, kesin etkili bir meydan savaşı yoktur" ifadelerini kullandı.

Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de altını çizdiği gibi; 30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturmuştur" diyen Başarır, şunları kaydetti:

"30 Ağustos Zafer Bayramı, çağdaş laik Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gün demektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı kararlılıkla, azimle kurtuluş mücadelesi ruhunun simgesidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı bağımsızlık, özgürlük demektir; toprak bütünlüğü demektir, milli birlik ve beraberlik demektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı ile Dumlupınar'da yakılan meşale bir milletin zincirlerini kırmasıdır!

Zincirlerini kıran bu millet, özgürlüğü ve bağımsızlığı için egemenliği için canını vermekten kaçınmamıştır.

Ne kapitülasyonlara ne manda ve himayeye ne de emperyalist devletlere boyun eğmemiştir.

Uzun yüzyıllardan beri saray yönetimi altında ezilen bir millet, kazandığı bu büyük zaferden sonra kendi egemenliğini eline almıştır.

En zor şartlarda birlikte mücadele verilerek Sevr'i yırtıp parçaladık, Lozan'ı imzalayarak laik Cumhuriyetimizi tarihe altın harflerle yazdık.

Bundan sonra da laik Cumhuriyetimizi zayıflatmaya, yıpratmaya, yok etmeye çalışanlar asla bunu başaramayacaktır!

Bu toprakları kendi milletine emanet eden ve kendi milletinin bu topraklarda efendi olarak yaşamasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için canını veren tüm kahraman askerlerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle ve özlemle anıyoruz."

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zafer Bayramı Eskişehirde coşkuyla kutlandıÖnceki Haber

Zafer Bayramı Eskişehirde coşkuyla kutla...

Bursada kaynak sularının satışı söz konusu değilSonraki Haber

Bursada kaynak sularının satışı söz konu...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar