CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına resmi olarak itiraz ettiklerini açıkladı.
CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına resmi olarak itiraz ettiklerini açıkladı. Keskin, Hatay halkının iradesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.
Keskin, "Depremde büyük yaralar alan Hatay halkımız, tüm zorluklara rağmen sandığa giderek tercihini ortaya koymuştur.
Biz CHP olarak, bu iradeye saygı göstermek ve korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Hatay'ın demokratik iradesini hiçbir gücün teslim alamayacağını vurgulayan Keskin, seçim sürecinde tespit edilen hatalara ilişkin tüm yasal hakların kullanılacağını ve gerekli tüm itirazların yapıldığını açıkladı.
Keskin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi Hatay'da yaptığı, hizmete oy şartı koşan açıklamalarının sandıklara tepki olarak yansıdığını da sözlerine ekledi.
"Hatay halkı, yaralarını sarmakla meşgulken bir yandan da oylarının çalınmasına asla izin vermeyecek.
Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve parti kadromuz ile sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."
"Kimse Hataylıların hakkını yedirme girişiminde bulunmasın. Biz, halkımızın yanında, haklı mücadelemizde kararlıyız," diyen Keskin,
Hatay'ın huzur ve kardeşlik şehri olduğunu, şehirde ayrımcılığa ve haksızlığa yer olmadığını belirtti.
Keskin, CHP Payas İlçe Başkanı olarak Lütfü Savaş'ın her zaman destekçisi olduğunu ve bu mücadelede asla yalnız olmadığını ifade etti.
Keskin, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Hatay halkının yanında, demokrasi mücadelesinde dimdik ayaktayız" dedi.
Yorum Yazın