01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4589
EURO34.6526
ALTIN2391.1

CHP, Paris’te Temsilcilik Açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP, Paris’te Temsilcilik Açtı
Abone ol
31 Mart Yerel Seçimlerinde kazandığı büyük başarının ardından yurt dışı çalışmalara da hız veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Fransa'nın başkenti Paris'te de yeni bir döneme adım atıyor.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde kazandığı büyük başarının ardından yurt dışı çalışmalara da hız veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Fransa'nın başkenti Paris'te de yeni bir döneme adım atıyor. Yüksek İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, CHP Paris Temsilci Birlik Başkanı olarak görevlendirildi.

CHP Genel Merkezi'nde alınan kararla göreve başlayan Ergin, Paris'te ikamet eden çok sayıda CHP emektarıyla birlikte çalışmalarına başladı.

Üyelik işlemlerinin tamamlanmasıyla Birlik, Genel Kurul sürecini başlatacak.

Görevlendirmeyle birlikte CHP Paris Birliği kurucu üyeleri, Nazım Ergin başkanlığında toplandı.

İlk toplantıdan 'örgütlenme seferberliği' kararı alan CHP üyeleri, önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalara dair bir yol haritası da çıkardı.

Birlik Başkanı Nazım Ergin, Paris'te heyecan yaratan bu gelişme hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Yıllardır yurt dışında yaşasak da, Türkiye'den uzak olsak da yüreğimiz, aklımız hep kendi topraklarımızda.

Aynı şekilde, yıllardır Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nde mücadele eden, bu mücadeleye elden geldiğince destek veren yurttaşlarız."

Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi ise, Türkiye'de saray rejimine karşı yıllardır emek emek örgütlenen, değişim rüzgarıyla hızlanan ve yerel seçimlerde ikirciksiz bir zaferle taçlanan mücadelemizi, Türkiye haritasının CHP kırmızısına boyanmasından aldığımız heyecanla Paris'te de yeniden büyütme zamandır."

Paris'te CHP'nin zaten var olduğunu, CHP emektarlarının zaten mücadele ettiğini belirten Ergin, şunları söyledi:

"Ancak Türkiye'de hızını ve heyecanını artıran iktidar mücadelemiz, yurt dışı birliklerinde de daha güçlü,

daha örgütlü, daha organize hareket edilmesi gerekliliğini doğurdu. Paris Birliği'ni yeniden ayağa kaldırma fikri de buradan çıktı."

Ergin, Paris Birliği'nin kuruluşunu şu şekilde açıkladı:  "Yol arkadaşlarımız, fedakar Cumhuriyet Halk Partisi kadroları, emeğin iktidarını Türkiye'de kurarlarken,

memleketlerinden uzakta Paris'te yaşayan yurtseverlerin de 'peki iktidar için biz ne yapabiliriz' sorusundan, bu hayati soruya verilen yanıtlardan doğdu Paris Birliği.

Ülkemizde adım adım yaklaşan halkçı, laik iktidarımızı, Fransız Devrimi'nin başkenti ve aydınlanmanın çıkış noktası olan Paris'ten var gücümüzle destekleyeceğiz. Kararımız da, yolumuz da budur."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pendikte taksiciyle sopa ile saldırdılarÖnceki Haber

Pendikte taksiciyle sopa ile saldırdılar

Ziraat Mühendisi Haldun Gedikali:Sonraki Haber

Ziraat Mühendisi Haldun Gedikali:

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar