
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Özel, konuşmasında emekli maaşlarına yapılan zam oranına tepki gösterdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Özel, konuşmasında emekli maaşlarına yapılan zam oranına tepki gösterdi.
Özel, en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 147'si kadar olması gerektiğini belirterek, "Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı asgari ücretin yüzde 147'si kadarıydı.
Şu anda yüzde 147'si kadar olsa 25 bin olması gerekir. Bunu en azından asgari ücret kadar yapalım dedim dinlemedi 10 bin lira yaptı.
Erdoğan'ın geldiği günkü oran konuşsa 25 bin lira alacaktınız. Bugün onun verdiği zam 10 bin lira" dedi.
Özel, emekli aylıkları çağrırıyı TBMM Genel Kurulu'nda da dile getireceklerini belirterek, "Öyle bin lira 2 bin lira zammı kabul etmiyoruz.
En düşük emekli maaşını asgari ücret kadar yapacak 17 bin liralık zammı alana kadar bütün emeklileri mücadeleye ve direnişe davet ediyorum" diye konuştu.
Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da eleştirerek, "Sosyal medya hesabından basit bir hesap yaptık. Şu net olarak ortaya çıkıyor.
Yerlikaya'nın bakanlığı döneminde 126'sı kırmızı 5'i mavi bültenle aranan toplam 236 suçlu Türkiye'de yakalanmış.
Fakat bunlar Süleyman Soylu'nun zamanında gelmiş. Peki Soylu'yu atayan kalem kime aitmiş. Ali Yerlikaya'yı kim atadıysa aynısına aitmiş.
Sakın Yerlikaya döneminde yakalananları bakıp da memleket temizlik oluyor sanmayın" dedi.
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası hakkında çıkan haberleri de gündeme getiren Özel, "Bir süredir Gaye hanımın ailesi babası üzerinden bir şeyler yapılıyor.
İddialar gerçekse durum çok vahim. İddialar yalansa durum yine vahim. Bu kurumun derhal ilgili denetim mekanizmalarının harekete geçmesi.
Hızlı bir şekilde tahkikat yapılıp sonuç alınıp tartışma bitmesi lazım. AKP'nin kendi iç çekişmelerinin Merkez Bankası'nda yürütülüyor olması kurumu yıpratmaktadır" ifadelerini kullandı.
Yerel seçimler hakkında da konuşan Özel, 31 Mart Yerel Seçimlerinin iktidara bir mesaj vermek için fırsat olduğunu değerlendirerek,
"Emekliler şunu görmeli Erdoğan hiçbir şey olmamış gibi oy alırsa 4 yıl daha yüzünüze bakmayacak.
Çünkü ne olursa olsun bağırıyorlar çağırıyorlar oy veriyorlar diyecek. Emekçiler oy verirse ne asgari ücret ne çalışma şartları ne örgütlenme özgürlüğünde bir adım atmayacaklar, nasılsa oy alıyoruz diyecekler.
Bu güvencesizliğe rağmen kimse sakın sakın sandığa küsmesin. Sanık iktidara karne verme günüdür.
Eğer 31 Mart tarihinde sandığa gidilir bu işsizliğe cevaben oy kullanılırsa 31 Mart tarihinde bu iktidara sarı kart gösterilirse muhalefet açısından yoksullar açısından çok daha önemli gelişmelere açık bir hale gelir.
Yok oy alır istediklerini alırlarsa 4 yıl boyunca dönüp bakmazlar" dedi.

Yorum Yazın