160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Burdura yeni nefes kaynakları için çalışıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burdura yeni nefes kaynakları için çalışıldı
Abone ol
BURDUR’DA ÖĞRENCİLER İLE BİRLİKTE ORMANLIK ALANLAR İÇİN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILDI.

Burdur’da 21 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler ile birlikte ormanlık alanlar için ağaçlandırma çalışması yapıldı.


Plaj mevkiinde yapılan çalışmaya il protokolü, AFAD ekipleri ve öğrenciler katıldı. Çalışma kapsamında önceden açılmış çukurlara öğrenciler ve misafirler tarafından birçok çam ağacı fidanı ekildi.


Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş, “2021 yılında tüm dünyada, ülkemizde ve ilimizin Bucak ve Tefenni ilçelerinde çıkan orman yangınlarını tüm kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlarımızın desteği ile birlikte çok büyük mücadeleler vererek söndürdük. Orman teşkilatı olarak, yanarak küle dönen orman alanlarının her bir metrekaresini başka bir amaçla kullanılmasına müsaade etmeden tekrar yılı içerisinde ağaçlandırarak yemyeşil orman alanlarına dönüştürerek, ‘Yeşil Vatanı’ canımız gibi koruyacağız” dedi.


Geçen yıl meydana gelen orman yangınları ile ilgili konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, “Ormanlarımız ‘Yeşil Vatanı’ oluşturmaktadır. Orman uzun vadeli bir yatırımdır. Bugün dikilirse 50 sene sonra o ağacın büyüdüğünü görürüz. Geçen yıl ciğerlerimiz yandı ama bu yıl 1 milyon fidan dikilecek ve yanan 1 milyon 850 bin hektarlık arazi tamamen ağaçlandırılacak” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Teknik personele yasa dışı keneviri anlama eğitimiÖnceki Haber

Teknik personele yasa dışı keneviri anla...

Romanya U18 Milli Takımı çalışmalarını Kocaelide sürdürüyorSonraki Haber

Romanya U18 Milli Takımı çalışmalarını K...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar