28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3233
EURO35.0886
ALTIN2282.2

Bu üniversiteyi tercih edenlere burs desteği verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu üniversiteyi tercih edenlere burs desteği verilecek
Abone ol
SİVAS BELEDİYESİ İLE SİVAS BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN DESTEKLENMESİ AMACIYLA PROTOKOL İMZALANDI.

Sivas Belediyesi ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında başarılı öğrencilerin desteklenmesi amacıyla protokol imzalandı.


Öğrencilerin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni tercih etmesini sağlamak, başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde öğrencilere nakit burs yardımı ve dizüstü bilgisayar ile tablet desteği sağlanacak.


Sivas Belediyesi Toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Kadir Ali Seçer katıldı.


Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez lisans öğrencilerini kabul etmeye başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, “Üniversitemizin tanıtılması noktasında sıkı bir çalışma içerisinde olduk. Bu yıl başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercihi noktasında eksikliğini hissettiğimiz bir konu vardı, o da başarı burslarının üniversitemizde öğrencilerimize sunulmasıydı. Bu konuyu Başkanımız Hilmi Bilgin ile istişare ettik. Başarılı gençlerimizin üniversitemizi tercih etmesi halinde başarı bursu ile ödüllendirilmesi için çalışma yapabileceğimizi söyledik ve bu konuda kendisinden destek istedik. Başkanımız Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyoruz” dedi.



Bilgin: “Çeşitli burs imkânları sağlayacağız”


Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin her daim yanında olduklarını ifade eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise; “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz kuruluşunu tamamlayarak akademik kadrosuyla, teknik altyapısıyla öğrenci alımına hazır hale geldi. Bu yıl YKS sınavının ardından da tercih kılavuzundaki yerini alacak. Üniversitemizin tercih edilebilir bir üniversite olması noktasında birçok çalışma yaptığını biliyoruz. Biz de Sivas Belediyesi olarak öğrenci dostu, her daim eğitimi destekleyen belediyecilik anlayışımızla birlikte üstümüzde düşen görevlerini yerine getirmekle mükellefiz. Bu çerçevede Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tercih edecek öğrencilerimize burs verme kararı aldık. YKS sınavına giren ve sonucunda birinci olan öğrencilerimizden başlayarak 50 bine kadar sıralamaya giren ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık 15 bin TL’den başlayan çeşitli burs imkânları sağlayacağız. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından Başkan Bilgin ve Rektör Kul karşılıklı olarak protokolleri imzaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karsta bayram öncesi mezarlıklara bakım yapılıyorÖnceki Haber

Karsta bayram öncesi mezarlıklara bakım...

Başkan Aşgın, CEMR toplantısı için İtalyadaSonraki Haber

Başkan Aşgın, CEMR toplantısı için İtaly...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar