02 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

BTÜnün projeleri TÜBİTAK desteğiyle güçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BTÜnün projeleri TÜBİTAK desteğiyle güçleniyor
Abone ol
"araştırma Odaklı üniversite" Vizyonuyla çalışmalarını Sürdüren Bursa Teknik üniversitesi (btü), Tübitak Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ardeb) Tarafından Yürütülen "1001-bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" Kapsamında 4 Projesiyle Destek Almaya Hak Kazandı.

"Araştırma odaklı üniversite" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından yürütülen "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 4 projesiyle destek almaya hak kazandı.

BTÜ’nün TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenen proje sayısının yanı sıra akademik personel başına düşen proje oranıyla da dikkat çekti. Dört projenin desteklenmeye değer bulunmasıyla BTÜ, akademik personel başına düşen proje oranı bakımından üniversiteler arasında üst sıralarda yer aldı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Gökçen Yıldız, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Enes Muhammet Can, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Hilal Yılmaz ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Nazlı Akçamlı Kaya’nın yürütücüsü olduğu projeler TÜBİTAK 1001 kapsamında destek almaya hak kazandı.

Rektör Çağlar: BTÜ’nün araştırma gücünü daha ileri taşıyacağız

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, TÜBİTAK 1001 kapsamında elde edilen başarının üniversitenin araştırma odaklı yapısının önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, "BTÜ olarak araştırma gücümüzü daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilimsel çıktılarımızı yalnızca akademik başarı olarak değil, ülkemizin ihtiyaçlarına cevap veren ve toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşen değerler olarak görüyoruz. Akademisyenlerimizi desteklemeye ve üniversitemizin araştırma kapasitesini daha ileriye taşımaya devam edeceğiz" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağda Temmuz ayında 3 bin 306 konut satıldı Önceki Haber

Tekirdağda Temmuz ayında 3 bin 306 konut...

Asfalt yüklü kamyon devrildi: Ardahan-Posof karayolunu kısa süreliğine ulaşıma kapatıldı Sonraki Haber

Asfalt yüklü kamyon devrildi: Ardahan-Po...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar