24 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bitlis'te husumet barışla son buldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitlis'te husumet barışla son buldu
Abone ol
Iki Yıl önce Aktay Ve çelik Aileleri Arasında Yaşanan Ve Bir Kişinin Hayatını Kaybetmesiyle Sonuçlanan Olayın Ardından Oluşan Husumet, Düzenlenen Barış Töreniyle Sona Erdi.

Bitlis merkeze bağlı Arıdağ köyünde, iki yıl önce Aktay ve Çelik aileleri arasında yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayın ardından oluşan husumet, düzenlenen barış töreniyle sona erdi.

Arıdağ Köy Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, sağlanan barışın bölgeye huzur ve kardeşlik getirmesini temenni etti.

Yaşanan acı olayın ardından iki yıldır birçok kişinin barışın sağlanması için yoğun çaba gösterdiğini belirten Karakaya, ailelerin gösterdiği fedakârlığın takdire değer olduğunu ifade etti.

Toplumda birlik ve beraberliğin korunmasının önemine dikkat çeken Vali Karakaya, kan davalarının ve husumetlerin sona erdirilmesi için devlet kurumları, kanaat önderleri ve toplumun tüm kesimlerinin ortak çaba gösterdiğini söyledi.

Karakaya, "İnancımızda ve kültürümüzde kardeşlik, dayanışma ve barış vardır.

İnsanların birbirine düşman olarak yaşaması değil, barış içinde bir arada olması esastır. Bu barışın hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan da sürece katkı sunan herkese teşekkür ederek, verilen emeklerin karşılık bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Program, İl Müftü Vekili Necmettin Görücü’nün yaptığı duanın ardından devam etti.

Daha sonra Kur’an-ı Kerim’in altından geçirilen Aktay ve Çelik ailelerinin fertleri birbirleriyle tokalaşarak barıştı.

Böylece iki yıldır devam eden husumet, düzenlenen törenle son bulurken, köyde kardeşlik ve birlik mesajları verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ordu'nun 7 aylık asayiş raporu: Aranan 5 bin 296 kişi yakalandı Önceki Haber

Ordu'nun 7 aylık asayiş raporu: Aranan 5...

Van'da işitme engelli müşteriyle halaylı pazarlık gülümsetti Sonraki Haber

Van'da işitme engelli müşteriyle halaylı...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar