160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bir Baba, 50 Yıldır Oğlunu Toğga İkram Ederek Anıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir Baba, 50 Yıldır Oğlunu Toğga İkram Ederek Anıyor
Abone ol
Osmaniye’nin tanınmış simalarından ve spor camiasının yakından tanıdığı Reşit Gürel, yaklaşık 50 yıl önce vefat eden oğlu Gökbörü’nün anısını yaşatmak için her yıl geleneksel Toğga yemeği yaparak komşularına ikram ediyor.

Osmaniye’nin tanınmış simalarından ve spor camiasının yakından tanıdığı Reşit Gürel, yaklaşık 50 yıl önce vefat eden oğlu Gökbörü’nün anısını yaşatmak için her yıl geleneksel Toğga yemeği yaparak komşularına ikram ediyor.

Baba Reşit Gürel, bu yıl da odun ateşinde hazırladığı Toğga yemeğiyle oğlunu andı.

Toğga Yemeği ve Anma Etkinliği

Bu yılki etkinlikte, Reşit Gürel yaptığı açıklamada, "Gökbörü’müzün Toğga ikramı bu yıl çocuklardan ziyade çocuklaşan ihtiyarlara yapıldı" dedi.

Odun ateşinde kaynatılan ve ebelik ile nane ilavesiyle tadı zirveye ulaşan Toğga yemeği, ananın yorgun ve aksak adımlarıyla komşulara dağıtıldı.

Etkinlik sonrası, kadim dost ve komşu akraba dayımoğlu Faruk Alibekiroğlu, bacıları, değerli enişte ve can yeğenler Abdullah Erkam Gül ve Enes Berat Gül ile birlikte, ıhlamur ağacı altında huzur dolu bir ortamda Yasin-i Şerif, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okundu.

Gökbörü’nün anısı bu şekilde elhamdülillah anıldı" dedi. 

Teşekkür ve Dua

Etkinlik sonunda Reşit Gürel, "Dilinize sağlık değerli akrabalarım.

Allah'ım razı olsun ve sağlıcakla seneye bulaşmayı nasip etsin inşallah.

Seni sevenlere ve sende gönlü olanlara şefaatçi olasın Gökbörü’m" diyerek akrabalarına ve dostlarına teşekkür etti. 

Gökbörü’nün anısına düzenlenen bu anlamlı etkinlik, Osmaniye’deki geleneksel değerlerin ve aile bağlarının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kapılarını 100 yıl sonra müze olarak yeniden açan Yıldız Sarayını bir günde 7 bin 420 kişi ziyaret ettiÖnceki Haber

Kapılarını 100 yıl sonra müze olarak yen...

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Bursasporun hakkını kimseye yedirmeyiz”Sonraki Haber

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Bursaspor...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar