28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.346
EURO35.1414
ALTIN2307.1

Bingölde jeofizik çalışmaları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingölde jeofizik çalışmaları başladı
Abone ol
11 İLDE BÜYÜK YIKIMA, CAN KAYBINA VE ACIYA YOL AÇAN 6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI OLASI BİNGÖL DEPREMİNE KARŞI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜREN BİNGÖL BELEDİYESİ, KENTİN ZEMİN YAPISINA İLİŞKİN JEOFİZİK ÇALIŞMALARINA START VERDİ.

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için zemin yapısı ve zemin sınıflandırılması çalışmalarına başlandığını bildirdi. Çalışmalar 6 mahalledeki 86 farklı noktada tamamlandı, diğer mahallelerde ise devam ediyor.


11 ilde büyük yıkıma, can kaybına ve acıya yol açan 6 Şubat depremleri sonrası olası Bingöl depremine karşı çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, kentin zemin yapısına ilişkin jeofizik çalışmalarına başladı. Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından belediye bünyesinde yürütülen çalışmaları aktardı. Zemin yapısına ilişkin kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Arıkan, devam eden jeofizik çalışmaları tamamlandıktan sonra jeolojik zemin etütleri ve paleosismoloji çalışmalarına da başlanacağını belirtti. Başkan Arıkan, "İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesi oluşturulan ekiplerle, ilimizin zemin yapısına ilişkin başlatılan yerbilimleri çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar Yenişehir, Yeni, Yeşilyurt, Bahçelievler, Mirzan ve İnönü mahallerinde toplamda 86 noktada jeofizik ölçümler yapılmıştır. Diğer mahallerde çalışmalar devam etmektedir. Toplamda 400 noktada çalışma sürdürülecek. Jeofizik çalışmalar tamamlandıktan sonra jeolojik zemin etütleri ve paleosismoloji çalışmalara start verilecektir. Bu çalışmayla birlikte ilimizin genel zemin sınıfının belirlenmesi ve riskli bölgelerin tespiti sağlanacaktır. Çalışmalar tamamlanıp, riskli alanlar belirlendikten sonra bu bölgelerin riskli alan ilan edilmesi ve TOKİ aracılığıyla dönüştürülmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilgili raporlar gönderilecektir" dedi.



Riskli yapı envanteri çıkarılıyor


Paydaş kurum ve oda başkanlıklarıyla yürütülen riskli yapı envanteri çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Arıkan, günümüze kadar 514 binada incelemelerin yapıldığını söyledi. Başkan Arıkan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İnşaat Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilciliği, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile yapı denetim firmaları iş birliğiyle oluşturduğumuz 98 kişilik teknik ekip ile ilimizin riskli yapı envanterinin çıkarılmasına yönelik başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Çalışmada mevcut yapı stokumuz risk sınıflarına ayrılarak, özellikle 2003 öncesi yapılarımızın bulunduğu Yenişehir Mahallesi ve İnönü Mahallesi önceliklenerek çalışmalar sürdürülmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar 514 bina, yaklaşık 5 bin 140 bağımsız bölüm incelenmiş olup inceleme sonucunda riskli bölgeler belirlenecektir. Diğer mahallerde çalışmalar devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milasta trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralıÖnceki Haber

Milasta trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Kılıçdaroğlu Malatya'da iş dünyasıyla bir araya geldiSonraki Haber

Kılıçdaroğlu Malatya'da iş dünyasıyla bi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar