Kurban Bayramı öncesi TESK Başkan Vekili Adlıhan Dere, vatandaşlara sahte kasaplardan uzak durmaları ve merdiven altı ürünlerden kaçınmaları yönünde uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı ve güvenli bayram alışverişi için önemli tavsiyeler...
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkan Vekili ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.
Dere, kurban kesimlerinin ehil olmayan kişiler yerine, oda üyesi, belgeli ve hijyen koşullarını sağlayan kasaplara yaptırılması gerektiğini vurguladı.
“Kurban kesimlerinizi sokak arasında bıçak sallayan sahte kasaplara değil, işin ehli kasap esnafımıza yaptırınız.
Hem dini vecibeler yerine getirilmiş olur, hem de sağlık açısından risk taşımaz,” dedi.
Bu yıl bayram tatilinin uzatılmamasının şehir içi ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirten Dere, vatandaşların büyük oranda bayramı yaşadıkları şehirlerde geçireceklerini söyledi. Bu durumun esnaf için fırsat olduğunun altını çizdi:
“Tatlıcı, berber, kuruyemişçi, ayakkabıcı gibi meslek gruplarında yoğunluk bekliyoruz.
Vatandaşlarımız alışverişlerini mahalle esnafından yaparak hem bayramı güzel karşılayacak hem de ekonomiye katkı sağlayacak.”
Dere, bayram alışverişlerinde pasta, çikolata, tatlı ve kuruyemiş gibi ürünlerde artan fiyatlar nedeniyle merdiven altı üretimlerin çoğaldığını, vatandaşların ise bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Dere, bayramın manevi atmosferine uygun bir şekilde alışveriş yapılması gerektiğini ve ahilik kültüründen gelen esnafın güvenilirliğini hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:
“Esnafımız kendi yemediğini yedirmez, giymediğini giydirmez.
Mahallede güvendiğiniz kasap, bakkal, pastacıdan alışveriş yapın. Alışveriş esnaftan, huzur sokağımızdan eksik olmasın.”
Yorum Yazın