29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3687
EURO34.8022
ALTIN2439.7

Batmanda kurulması planlanan 5 yeni OSB ile işsizliğin bitirilmesi hedefleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batmanda kurulması planlanan 5 yeni OSB ile işsizliğin bitirilmesi hedefleniyor
Abone ol
Batman’da "mahalle Buluşmaları" çerçevesinde Ziya Gökalp Mahallesi Sakinleriyle Bir Araya Gelen Vali Ekrem Canalp, Kurulması Hedeflenen Ve Halkların Demokratik Partisi'nin (hdp) Karşı çıktığı 5 Yeni Organize Sanayi Bölgesi'nin (osb) Işsizliği Bitireceğini Söyledi.

Batman’da "Mahalle Buluşmaları" çerçevesinde Ziya Gökalp Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Vali Ekrem Canalp, kurulması hedeflenen ancak birilerinin-Halkların Demokratik Partisi (HDP)’yi kast ederek-karşı çıktığı 5 yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) işsizliği bitireceğini söyledi.

Vali Ekrem Canalp, Batman’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade ederek, yeni kurulacak olan OSB’nin işsizliği bitireceğini söyledi. Batman’ın en büyük ihtiyacının istihdam olduğunu bildiklerini belirten Vali Canalp, sokağa çıktıklarında vatandaşlardan gelen birinci talebin iş ve sosyal yardım olduğunu dile getirdi.

İşsizliği çözdüklerinde ikincisinin de çözüldüğünü aktaran Vali Canalp, şöyle konuştu:

"Bizim ilk işimiz Batman’da işsizliği ortadan kaldırmaktır. Batman’da her hafta ortalama 450 gencimiz 18 yaşına basıyor. Yani bizim her hafta 450 gencimize istihdam sağlayacak yolu, yöntemi bulmamız gerekiyor. Biz, bunun için 1,5 yıl önce 5 adet endüstriyel alan kurmak için yola koyulduk. Bunlardan 3 tanesi OSB olacak. 2 tanesi küçük sanayi sitesi olacak. Ayrıca 2 lojistik kent kuracağız. Bunları kurduğumuzda işsizlik bu şekilde son bulacak.”

“Birileri bu konuda insanların zihnini bulandırmaya çalışıyor”

Yapılması planlanan sanayi bölgelerini engellemek için birlerinin insanların zihnini ballandırmaya çalıştığını değinen Vali Canalp, bunlara kanılmamasını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Diyorlar ki; çay kenarında kurulacak sanayi kentler, çayın suyunu kirletiyor. Tamamıyla yalandır. Bunlara kanmayın. İl merkezinde kurulan birçok tekstil fabrikası binaların altında kurulmuş, bunlar şehri kirletiyor mu? Tabi ki kirletmiyor. Bu söylenen yalan Batmanlılara ihanettir. Biz, çay kenarına atığı olmayan tekstil atölyeleri kuruyoruz. Burada boya olmayacak, su atığı olmayacak. Nasıl çevre kirliliği oluştursun. Bunların yaptığı tek şey milletin zihnini bulandırmaktır. Biz çayı kirletmiyoruz. Siz milletin zihnini kirletiyorsunuz."

Düne kadar sanayi bölgesinin atıkları Batman Çayı’na aktığını kaydeden Vali Canalp, "Göreve geldiğimiz gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan borç para alarak bu sorunu çözme noktasına getirdik. Sizin yaptığınız Batmanlıyı iş ortamından uzaklaştırmaktır. Biz, buna izin vermeyeceğiz. Bu dava, Batmanlı gençlerin davasıdır. Bu dava, Batmanlı annelerin davasıdır. Bu dava çalışmak istiyorum diyen her işsizin davasıdır. Batmalı ya zenginliği getirecek davadır. Biz, bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükkılıç, Kıranardında esnaf ve vatandaşlarla buluştuÖnceki Haber

Büyükkılıç, Kıranardında esnaf ve vatand...

Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivaline binlerce vatandaş akın ettiSonraki Haber

Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festiv...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar