03 Ekim 2026, Cumartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Baraj taştı, köy tamamen sular altında kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baraj taştı, köy tamamen sular altında kaldı
Abone ol
Sivas’ta Etkili Olan Yoğun Yağışların Ardından Baraj Kapaklarının Açılmasıyla Kızılırmak Taşarak, Zara Ilçesine Bağlı Canova Köyü Sular Altında Kaldı.

Sivas’ta etkili olan yoğun yağışların ardından baraj kapaklarının açılmasıyla Kızılırmak taştı, Zara ilçesine bağlı Canova köyü sular altında kaldı.

Sivas’ta son günlerde etkili olan yoğun yağışlar, kar sularının erimesi barajlardaki su seviyesinin yükselmesine neden oldu. İmranlı Sulama Barajı’nda doluluk oranının artması üzerine tahliye kapakları açılırken, bırakılan su Kızılırmak’ta taşkına yol açtı. Meydana gelen taşkın sonucu Zara ilçesine bağlı Canova köyü yerleşkesi sular altında kaldı. Köyde birçok ev su baskınına maruz kalırken, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Köye ulaşımı sağlayan yolun da sular altında kalması nedeniyle köye giriş ve çıkışlar güçleşti. Köy halkı, ulaşımını traktörlerle sağlamaya çalışırken, durumun Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Ekipler, hem tahliye çalışmalarını yürütmek hem de su seviyesini kontrol altına almak için çalışma başlattı.

"Her tarafı su bastı"

Yaşanan su taşkını nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden köy sakinlerinden Nurettin Cantürk, "Bütün su geldi, her tarafı bastı. Araziyi ve evleri de bastı her şey açıkta görünüyor. Zararımız çok fazla. Traktörler battı ve çıkaramıyorlar. Sabahtan beri uğraşıyoruz. Kurtarabildiğimizi kurtardık, kurtaramadıklarımız öyle duruyor. Allah’tan gelen bir afet, bilemiyoruz nasıl olacak" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yılmazköy Keçideresi sakinleri iletişimsizlikten dertli Önceki Haber

Yılmazköy Keçideresi sakinleri iletişims...

3 çocuk annesi kadın ürettiği ekmeklerle aile bütçesine katkı sağlıyor Sonraki Haber

3 çocuk annesi kadın ürettiği ekmeklerle...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar