160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Balıkçı ağıyla yakalanan vaşak telef oldu, tahnit edilerek sergilenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balıkçı ağıyla yakalanan vaşak telef oldu, tahnit edilerek sergilenecek
Abone ol
BOLU’DA, SÜS TAVUĞU BESLENEN ÇİFTLİKTE BALIKÇI AĞIYLA YAKALANDIKTAN SONRA GÖTÜRÜLDÜĞÜ MİLLİ PARKLAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE TELEF OLAN VAŞAK TAHNİT EDİLDİKTEN SONRA ABANT TABİAT PARKI’NDA SERGİLENECEK.

Bolu’da süs tavuğu beslenen çiftlikte balıkçı ağıyla yakalandıktan sonra götürüldüğü Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde telef olan vaşak, tahnit edildikten sonra Abant Tabiat Parkı’nda sergilenecek.


Bolu merkeze bağlı Yeniçaydurt köyünde süs tavuğu yetiştiren Mahmut Çetin, geçtiğimiz gün sabah saatlerinde tavuklarını beslemek için kümese gittiğinde bahçede yabani bir hayvan olduğunu gördü. Vaşağın bitkin ve yaralı halde olduğunu, tellerden dışarı çıkamadığını fark eden Çetin, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Olay yerine veteriner hekimle birlikte giden ekipler, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından uyuşturucu iğneyle vurulan vaşağı balıkçı ağıyla yakaladı.


Tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne götürülen ve 2 yaşında olduğu tahmin edilen vaşak telef oldu. Vaşağın, tahnit işlemlerinin ardından Abant Tabiat Parkı’nda bulunan Abant Tabiat Müzesi’nde sergileneceği öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nakliye çetesine darbeÖnceki Haber

Nakliye çetesine darbe

Şüpheli şahısların üzerinde ruhsatsız tabanca ve esrar bulunduSonraki Haber

Şüpheli şahısların üzerinde ruhsatsız ta...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar