160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bakan Bak GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Bak GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu
Abone ol
Gençlik Ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Yükseköğrenim öğrencileri Için Gsb Yurt Başvurularının Başladığını Bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yükseköğrenim öğrencileri için GSB Yurt başvurularının başladığını bildirdi.

2024-2025 eğitim öğretim yılı GSB Yurt başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024-2025 akademik yılında, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu.

Öğrenciler, GSB Yurt başvurularını 24 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Başvurular 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli olarak değerlendirilecek

Başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanları alınacak. Başvuru süreci tamamlandıktan sonra 12 farklı kamu kurum ve kuruluşuyla koordineli biçimde öğrencilerin beyanları değerlendirilecek ve başvurular sonuçlandırılacak.

Yerleştirme sürecinde ailenin gelir durumu, sosyal durumu ve başarı kriterleri baz alınarak öğrencilerin durumu tespit edilecek. İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin beyan ettiği bilgilerin doğruluğu incelenecek.

Başvuru beyanları Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı inceleyecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı sağlık kontrolünden geçtiÖnceki Haber

Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takım...

Tokatın kültürel mirası geleceğe taşınarak 222 tahta kalıp ve 30 ürün tescillendiSonraki Haber

Tokatın kültürel mirası geleceğe taşınar...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar