160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bağcılar öğrencileri BMnin hedefleri üzerine proje üretecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bağcılar öğrencileri BMnin hedefleri üzerine proje üretecek
Abone ol
BAĞCILAR BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “YAŞAYAN FİKİRLER ATÖLYESİ” İSİMLİ ETKİNLİKTE İLÇEDEKİ 34 LİSEDEN 68 ÖĞRENCİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BM) SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI ÇERÇEVESİNDE YENİ VE ÖZGÜN PROJELER ORTAYA KOYACAK. 1.5 AYLIK ÇALIŞMA SÜRECİNİN ARDINDAN AKADEMİSYEN VE UZMANLARDAN OLUŞAN JÜRİNİN DEĞERLENDİRMELERİ SONUCUNDA BAŞARILI OLANLAR, TÖRENLE ÖDÜLLENDİRİLECEK.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaşayan Fikirler Atölyesi” isimli etkinlikte ilçedeki 34 liseden 68 öğrenci Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları çerçevesinde yeni ve özgün projeler ortaya koyacak. 1.5 aylık çalışma sürecinin ardından akademisyen ve uzmanlardan oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda başarılı olanlar, törenle ödüllendirilecek.


Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, yetenekli, gelişmeye açık, yenilikçi fikir ve girişimlerine destek arayan ve yönetişimi geliştirerek yerel yönetime katılmalarını hedefleyen “Yaşayan Fikirler Atölyesi” etkinliğine imza attı. Atölyenin açılışı Bağcılar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclis koltuklarını dolduran öğrencilere seslenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ortaya koyacağınız fikirler bizim için çok önemli. Sizin ne düşündüğünüzü ne arzuladığınızı göreceğiz. Sizin projelerinizden istifade edeceğiz. Aldığımız fikir ve yeni projeleri üreteceğiz. Bu vesileyle de sizin hizmet anlayışınızı da görmüş olacağız. Gençler bu konularla alakalı güzel bir fırtına koparın. Yarın ülkenin yönetiminde sizler olacaksınız. Kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz” dedi.



34 liseden 68 öğrenci 11 gruba ayrıldı


“Yaşayan Fikirler Atölyesi” adlı program çerçevesinde ilçedeki 34 liseden 68 öğrenci 11 gruba ayrılarak her gruba da bir rehber öğretmen görevlendirildi. Oluşturulan takımlara; El Harezmi, İbn-i Heysem, Cezeri, Ali Kuşçu, Mimar Sinan, Katip Çelebi, Farabi, Biruni, İbn-i Haldun, Piri Reis ve Hezarfen gibi İslam tarihine damga vurmuş bilgin ve alimlerin adları verildi. Daha sonra ise yapılan sunumda öğrencilere üzerine çalışma yapacakları Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan “Yoksulluğa Son”, “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam”, “Nitelikli Eğitim”, “Temiz Su ve Sanitasyon”, “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sorumlu Tüketim ve Üretim”, “İklim Eylemi”, “Karasal Yaşam”, “Barış Adalet ve Güçlü Kurumlar” ile “Amaçlar İçin Ortaklıklar” konular hakkında bilgiler verildi.


Başarılı olan projeler ödüllendirilecek


Öğrenciler hazırlayacakları projeleri 18-22 Nisan 2022 tarihlerinde akademisyen, alanında uzman kişiler, yerel yönetim ve kamu temsilcilerine anlatacak. Jüri üyeleri ve 5’li likert ölçeği değerlendirmesinin ardından başarılı olan proje sahiplerine ödülleri 15 Mayıs 2022 günü düzenlenecek törenle verilecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rumeli göçlerinin hikayesi başkanı ağlattıÖnceki Haber

Rumeli göçlerinin hikayesi başkanı ağlat...

Adana’da şafak vakti düzenlenen operasyonda 9 hırsızlık şüphelisi yakalandıSonraki Haber

Adana’da şafak vakti düzenlenen operasyo...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar