30 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.197
EURO34.9959
ALTIN2425.1

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ı Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Kahramanmaraş’ı Ziyaret Etti
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Türkiye ziyareti kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ı da ziyaret etti.

Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, Türkiye ziyareti kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ı da ziyaret etti.

Asadov, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile birlikte yapımı devam eden Azerbaycan Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Başkan Görgel, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın depremin ilk anlarından itibaren Türkiye'nin yanında olduğunu ve desteğini esirgemediğini belirtti.

Görgel, "Kardeş ülkemiz Azerbaycan, depremin ilk anlarından itibaren hep yanımızda oldu.

Tüm Azerbaycan halkına çok teşekkür ediyoruz. Aramızdaki kardeşlik bağını çok daha güçlendirdik" dedi.

Azerbaycan Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Görgel, "Azerbaycan hükümeti ve TOKİ iş birliğiyle yürütülen çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor.

Azerbaycan Devleti tarafından şehrimize kazandırılan Haydar Aliyev İlkokulu yeni eğitim döneminde faaliyete geçecek. Kalıcı konutların büyük bir kısmı ise bu sene sonuna doğru bitmiş olacak.

Kahramanmaraş'ımızın kalbinde, şehrimize yakışır bir mahalle olacak" diye konuştu.

Başbakan Asadov ise yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta inşa edilen konut ve iş yerlerinin planlanan takvime uygun şekilde ilerlediğini

belirterek, "Kahramanmaraş'ta da kısa süre içerisinde yeni konut ve iş yerlerinin yapımına başladık. Bugün de alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceledik.

Çalışmalar planlanan takvime uygun şekilde ilerliyor. Burada inşa ettiğimiz okul, ulu önderimiz Haydar Aliyev'in adını taşıyacak.

Kahramanmaraş'ta Azerbaycan ve önderimiz Haydar Aliyev'in adını yaşatıyoruz. 2025 yılının Şubat ayına kadar Azerbaycan Mahallesi'nin yapımının tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yozgatta 200 bin boş makaron ele geçirildiÖnceki Haber

Yozgatta 200 bin boş makaron ele geçiril...

Eski sevgili cinayetinde katil zanlıları tutuklandıSonraki Haber

Eski sevgili cinayetinde katil zanlıları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar