29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

Atık kartonlar engellilerin elinde sanata dönüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atık kartonlar engellilerin elinde sanata dönüştü
Abone ol
YALOVA BELEDİYESİ TARAFINDAN AÇILAN “K-ART-10 HER ŞEY KARTONDAN” ADLI SERGİDE, 10 ENGELLİ BİREYİN ATIK KARTON VE KAĞITLARDAN YAPTIĞI SANAT ÇALIŞMALARI BEĞENİYE SUNULDU.

Yalova Belediyesi tarafından açılan “K-ART-10 Her Şey Kartondan” adlı sergide, 10 engelli bireyin atık karton ve kağıtlardan yaptığı sanat çalışmaları beğeniye sunuldu.


Yalova Belediyesi Engelsiz Kafe için alınan malzemelerin kartonları atılmayarak geri dönüşüm yerine bu kez ileri dönüşüm yapılarak sanat için değerlendirildi. Bu çerçevede hazırlanan sanat çalışmaları Yalova Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle beğeniye sunuldu. Engelliler Haftası süresince, 10-16 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak serginin hazırlıkları ise 2 ay sürdü. Ressam Ayşegül Arat ile çalışan engelliler, quilling (kağıt bükme), kirigami (kağıt kesme), origami (kağıt katlama) ve kağıt hamurundan heykel sanatlarıyla çalışmalarını gerçekleştirdi.


Engelsiz Kafe’de görücüye çıkan eserlerin sergi açılışını Vali Muammer Erol, Başkan Vekili Nusret Karaalioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulaziz Yeniyol, Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ile Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali gerçekleştirdi. Ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi.


Engelsiz Kafe Özel Gereksinimli Bireyler Koordinatörü Emel Çakar, tüm Yalovalıları sergiye beklediklerini belirterek, “Kafemize gelen ürünlerin kartonlarını atmadık ve bunları sanata dönüştürerek sergi yaptık. Sergimizin adı K-ART-10. K harfi çalışmalar kağıtlardan oluştuğu için. Art da İngilizcede sanat anlamına geliyor ve 10 kişiyiz. Böylelikle sergimizin okunuşu da karton oldu” diye konuştu.


Ressam Ayşegül Arat ise sergide turna kuşunu tema aldıklarını dile getirerek, “Bereketi simge etsin istedik. Geri dönüşüm diye biliyorlar ama biz aslında kağıtları ileri dönüştürdük. Geri dönüşüm kağıttan kağıt yapmaktır. Metalden metal. Burada ‘upcycle’ dediğimiz farklı bir geri dönüşüm yapıldı. Sanatın terapi gücüyle hem özel bireylerimiz hem kendimiz eğlendik, coştuk ve güzellikleri yapmaya çalıştık. Dilerim ziyaretçiler de aynı keyfi alırlar. Farklı deneyimleri sunabileceğimiz atölyelerimiz de olacak. Herkesi bekliyoruz” ifadesini kullandı.


Öte yandan, sergi açılışı öncesinde engellilerin karşılaştıkları zorlukları anlatmak adına engelli olmayan bireyler tarafından engelli yolunda etkinlik yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dezavantajlı çocuklar gönüllerince eğlendiÖnceki Haber

Dezavantajlı çocuklar gönüllerince eğlen...

Serinlemek için yangın havuzuna giren çocuk boğulduSonraki Haber

Serinlemek için yangın havuzuna giren ço...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar