30 Eylül, 2023, Cumartesi
DOLAR27.3861
EURO29.0664
ALTIN1627.6

Anadolu Üniversitesi uluslararası alanda başarılarını sürdürmeye devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Üniversitesi uluslararası alanda başarılarını sürdürmeye devam ediyor
Abone ol
GOOGLE SCHOLAR’DAKİ H-INDEX, İ10 INDEX PUANLARI VE ALINTILANMA SAYILARI ELE ALINARAK BİLİM İNSANLARININ SON BEŞ YILDAKİ VERİMLİLİK KAT SAYILARINI GÖSTEREN İLK VE TEK ÇALIŞMA OLAN THE AD SCİENTİFİC INDEX’İN WORLD SCİENTİST AND UNİVERSİTY RANKİNGS SONUÇLARI YAYINLANDI.

Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları ele alınarak bilim insanlarının son beş yıldaki verimlilik kat sayılarını gösteren ilk ve tek çalışma olan The AD Scientific Index’in World Scientist and University Rankings sonuçları yayınlandı. Son beş yıldaki verilerin açıklanmasıyla Anadolu Üniversitesinden 267 öğretim üyesi sıralamaya girmeye hak kazandı. Ayrıca yine son 5 yıldaki verilere göre H-Index puanı 20 ve üstü olan Anadolu Üniversitesi’nin 47 öğretim üyesi World Scientist and University Rankings 2023 listesindeki sıralamada yer alma başarısı gösterdi.


The AD Scientific Index’in 2023 verilerine göre 12 alanda yapılan toplam H- Index değeri sıralamasında Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Demirci, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyeleri arasında birinci olma başarısı gösterdi.


The AD Scientific Index nedir?


Bilim insanlarının bilimsel değerli makaleler yayınlamadaki üretkenliğini ülke, üniversite ve alan olarak listeleyen The AD Scientific Index; çalışmalarını 256 branş, 19 bin 300 istihdam kurumu, 216 ülke ve 10 bölgede yürütüyor. Bu çerçevede Tarım ve Ormancılık, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, İşletme ve Yönetim, Ekonomi ve Ekonometri, Eğitim, Mühendislik ve Teknoloji, Tarih, Felsefe, İlahiyat, Hukuk, Tıp olmak üzere toplam 12 alanda 15 bin 930’dan fazla üniversiteyi sıralıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
43 ilin geçiş güzergahında trafik problemi çözülüyor: İnşaatı bu yıl tamamlanıyorÖnceki Haber

43 ilin geçiş güzergahında trafik proble...

Geleceğin Türkiyesi için ter döktülerSonraki Haber

Geleceğin Türkiyesi için ter döktüler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar