160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Almanya, Türkiyenin Finlandiya ve İsveçin NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından memnun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya, Türkiyenin Finlandiya ve İsveçin NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından memnun
Abone ol
ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI BAERBOCK, TÜRKİYE’NİN, İSVEÇ VE FİNLANDİYA’NIN NATO ÜYELİĞİNE YEŞİL IŞIK YAKMASINDAN MEMNUN OLDUKLARINI İFADE ETTİ.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasından memnun olduklarını ifade etti.


Türkiye’nin dün Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, İspanya’nın başkenti Madrid’deki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde açıklamalarda bulundu. Baerbock, Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya muhtemel üyelikleri için destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, NATO ülkelerinin birbirinden farklı yapılarının olduğunu ve hepsisin ortak özelliğinin ise ortak savunma anlayışı olduğunu açıkladı.



“Almanya olarak üyeliğe giden sürecin uzamamasından yanayız”


Baerbock, “Bu iki kuzey ülkesinin güçlü liberal demokrasiler olmakla birlikte güçlü ordulara sahip olduklarını, dolayısıyla bu ülkelerin üyeliğinin NATO’nun gücüne önemli ölçüde güç katacaktır. Bu iki ülkenin aynı zamanda da hassas durumda olduklarını ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı açtığı saldırı savaşı karşısında kendi güvenlikleri için kaygılandıklarını olduğunu biliyoruz. Almanya olarak üyeliğe giden sürecin uzamamasından yanayız” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OMÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 döneminde 280 mezun verdiÖnceki Haber

OMÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 döneminde 28...

Bandırmada motosiklet kazası: 1 ölüSonraki Haber

Bandırmada motosiklet kazası: 1 ölü

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar