28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3298
EURO35.0714
ALTIN2297.8

Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adaylığı açıklaması
Abone ol
DEMOKRASİ VE ATILIM (DEVA) PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN, 6'LI MASA İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYININ BELİRLEMESİNİN ZAMANI OLMADIĞINI BELİRTEREK, "ÖZELLİKLE ORTAK POLİTİKALAR METNİ BİTMEDEN CUMHURBAŞKANI ADAYININ BELİRLENMESİNİ DE SAKINCALI BULUYORUZ” DEDİ.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6’lı masa için Cumhurbaşkanı adayının belirlemesinin zamanı olmadığını belirterek, "Özellikle ortak politikalar metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini de sakıncalı buluyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti il binasında basın açıklamasında bulunduktan sonra Soykan Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

6’lı masa olarak hazırladıkları parlamenter anayasa metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinin sakıncalı olacağını belirten Babacan, “6’lı masa öncelikle parlamenter anayasa metnini bitirip ortaya koyacak.

Özellikle ortak politikalar metni bitmeden cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini de sakıncalı buluyoruz. Çünkü partilerin, sağlık, eğitim, ekonomi, dış politika ile ilgili politikaları ortaklaşmadan önce aday belirlendiğinde, büyük bir sıkıntımız olacak.

Adaya soracaklar dış politikada, ekonomide sen ne yapacaksın, diyecekler. Aday kendi düşüncelerimi yoksa ben bilmem 6 partiye sormam lazım, diyecek bize sorup sonra mı cevap verecek.

Şuanda cumhurbaşkanı adayı belirlemenin zamanı değil. Biz ısrarla diyoruz ki bunun bir sıralaması var. Bunları çalışmamız lazım. Çalışmayı bitirmemiz lazım.

Çalışma bittikten sonra ortak adayımız ve 6 partinin aynı dilden konuşuyor olması lazım.

Çünkü cumhurbaşkanının ülkeyi nasıl yöneteceği, ne yapacağı, karar alırken, karar mekanizmalarının nasıl çalışacağı çok önemli bir konu bu konularda mutabakat sağlamazsak işe ittifak diye başlarız sonuçta ihtilafla bitirebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karsta 272 yıllık tabya, her geçen gün yıkılıyorÖnceki Haber

Karsta 272 yıllık tabya, her geçen gün y...

Kuş cenneti Arin Gölü tehlike altındaSonraki Haber

Kuş cenneti Arin Gölü tehlike altında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar