27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Aksarayda öğrenciler ‘Sıfır atık okulu ile çevre bilinci kazanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aksarayda öğrenciler ‘Sıfır atık okulu ile çevre bilinci kazanıyor
Abone ol
çevre Dostu Uygulamalarıyla Büyük Beğeni Toplayan Aksaray Belediyesi Tarafından Kurulan, “sıfır Atık Okulu”, Başarılı çalışmalarına Devam Ediyor. “sıfır Atık Okulu” çocukların Büyük Beğenisini Topluyor.

Çevre dostu uygulamalarıyla büyük beğeni toplayan Aksaray Belediyesi tarafından kurulan, “Sıfır Atık Okulu”, başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde sürdürülen ’Sıfır Atık Projesi’, Aksaray’da başarıyla hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, “Sıfır Atık Okulu” projesi Aksaray Belediyesi tarafından Toplama Ayırma Tesisinde uygulanmaya devam ediyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için çocuklara eğitimler verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumayı burada daha iyi öğreniyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için Aksaraylı çocuklarımıza ve başka yerlerden ziyarete gelen tüm çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliği içerisinde okullardan gelen çocuklarımıza kapımız açık. Eğitmenlerimiz çocuklarımıza hem bilgi veriyor hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklarımız buradan bilinçlenerek ayrılıyor” dedi.

4 bin öğrenciye sertifika

Sıfır Atık Okulu’na çocukların büyük ilgi gösterdiğini ve yılın her döneminde ziyaretçi akını yaşandığının altını çizen Başkan Evren Dinçer, “Merkezimizi bu zamana kadar binlerce kişi ziyaret etti. Eğitim programlarına katılan yaklaşık 4 bin öğrencimize sertifika verdik. Geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda 4 bin evladımızı bilinçlendirmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Merkezimizde ayrıca kağıt, karton, plastik, cam ve metal gibi günlük 20 ton geri dönüştürülebilir atığı, kullanılabilir ürünlere dönüştürüyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde, doğamıza ve gelecek nesillerin sağlığına çok önemli bir katkı sağladık. Bu sayının her geçen gün daha da artması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

“Çalışmalarımız artarak devam edecek”

Aksaray Belediyesi olarak çevre temizliği ve çevre koruma konularına çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Evren Dinçer, “Aksaray’da temizlik, çevre koruma, atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, israfın önlenmesi gibi konularda duyarlı ve titiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Sıfır Atık Okulu projesi ile de yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini artırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillerimizin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova kış ayında baharı yaşıyorÖnceki Haber

Yalova kış ayında baharı yaşıyor

Hakkaride seçim güvenliği toplantısı yapıldıSonraki Haber

Hakkaride seçim güvenliği toplantısı yap...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar