27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Akkuyu NGS'nin 4. Ünitesinde Kritik Parça Yerleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akkuyu NGS'nin 4. Ünitesinde Kritik Parça Yerleştirildi
Abone ol
Akkuyu NGS'nin 4'üncü güç ünitesinde, reaktör güvenliği için kritik öneme sahip olan konsol kirişi, başarılı bir operasyonla tasarım konumuna yerleştirildi.

Akkuyu NGS'nin 4'üncü güç ünitesinde, reaktör güvenliği için kritik öneme sahip olan konsol kirişi, başarılı bir operasyonla tasarım konumuna yerleştirildi.

166 ton ağırlığındaki bu devasa metal ekipman, 6 ayrı parçadan oluşuyor ve reaktör tesisinin güvenli ve verimli çalışmasını sağlamada hayati bir rol oynuyor.

Su temini, buhar giderme, havalandırma ve ölçüm cihazları için iletişim geçişini düzenleyen konsol kirişi, reaktörün korunması için kritik bir öneme sahip.

Basınç kabının alt kısmında bulunan bu ekipman, reaktör tesisinde bulunan diğer bileşenlerin kurulumuna da kolaylık sağlıyor.

4,5 metre çapındaki ve 2,3 metre yüksekliğindeki konsol kirişi, 6 ayrı parçadan oluşuyor. Bu parçalar, hava beslemesi sistemi, şaft betonuna sabitleme için destek ayakları, buhar çıkarma boruları,

bakım için işlem koridoru, sensör koruması için kapak boruları ve reaktör şaftına hava erişimi için hava kanalı gibi bileşenleri barındırıyor.

Akkuyu NGS projesinde görev alan Rus ve Türk uzmanlar, 4'üncü ünitede konsol kirişinin kurulumunu sadece 3 saat gibi kısa bir sürede tamamladı.

Bu operasyon, Akkuyu NGS'nin inşasında önemli bir kilometre taşı olarak nitelendiriliyor.

Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, konsol kirişinin kurulumunun mükemmel bir şekilde gerçekleştiğini ve montaj çalışmalarının tüm standartlara ve güvenlik kurallarına uygun şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Butckikh, bir sonraki aşamada yönlendirme plakası ve reaktörün kuru korumasının kurulacağını da sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağrıda jandarma ekipleri 71 adet altın sikke ele geçirdiÖnceki Haber

Ağrıda jandarma ekipleri 71 adet altın s...

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 10,2ye yükseldiSonraki Haber

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oran...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar