20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.4101
EURO35.3112
ALTIN2527.3

Akkuyu NGS'de İç Koruma Kabuğunun Beşinci Katmanı Kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akkuyu NGS'de İç Koruma Kabuğunun Beşinci Katmanı Kuruldu
Abone ol
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ikinci ünitesine, nükleer santralin güvenlik sisteminin önemli bir unsuru olan iç koruma kabuğunun beşinci katmanı kuruldu.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ikinci ünitesine, nükleer santralin güvenlik sisteminin önemli bir unsuru olan iç koruma kabuğunun beşinci katmanı kuruldu.

Bu katman, reaktör bölmesini koruyarak sızdırmazlığını sağlamaktadır. İKK, Akkuyu NGS inşaat sahasında üretilen bir çelik kaplama ve özel beton karışımından oluşmaktadır.

Beşinci katman, koruma kabuğunun silindirik ve kubbeli kısımları arasındaki bir geçiş elemanıdır.

Bu katman, önceden yapılan bir kaynak işlemiyle, toplam 12 metal kesit ve 129 ton ağırlığında bir halka yapı oluşturarak üretildi. Daha sonra dünyanın en güçlü paletli vinci kullanılarak, beşinci katman reaktör binasındaki tasarım konumuna getirildi.

Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, kurulum işleminin tamamlandığını belirtti ve beşinci katmanın kurulum sürecinin teknolojik olarak karmaşık olduğunu ve dikkatli hazırlık gerektirdiğini söyledi.

Montaj ve kurulum sürecindeki inşaat deneyimlerinin, koruma kabuğu modüllerinin zamandan tasarruf sağlamasını sağladığını ifade etti. Bu sayede beşinci katmanın kurulumunun sadece iki saat sürdüğünü belirtti. Kurulumun tamamlanmasının ardından 2 numaralı ünitenin yüksekliğinin 6,5 metre artarak 43,1 metreye ulaştığını ifade etti.

Butckikh ayrıca, Akkuyu NGS'de iç koruma kabuğunun inşasıyla birlikte, reaktör binasının dış ve iç duvarlarının inşası da devam etmektedir. Ayrıca araç ve yaya geçitlerinin yanı sıra yedek geçitlerin gömülü kısımlarının montajı da devam ettiğini belirtti.

Akkuyu NGS'nin güç üniteleri, modern ve yüksek teknolojili VVER-1200 reaktör üniteleriyle donatıldığını ifade eden Rus Mühendis, “bu reaktörler, diğer birçok nükleer santralin güvenlik alanındaki deneyimleri dikkate alınarak tasarlanmıştır.

İç ve dış olmak üzere çift koruma kabuğuna sahip olan bu reaktörlerin betonarme dış kabuğu, 9 büyüklüğüne kadar olan depremler, tsunamiler, kasırgalar ve bu tür olayların kombinasyonları gibi her türlü aşırı dış etkiye dayanacak şekilde inşa edilmiştir” bilgisini paylaştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniyede depremzedelere moral etkinliğiÖnceki Haber

Osmaniyede depremzedelere moral etkinliğ...

Otomobilin çarptığı yaya yaralandıSonraki Haber

Otomobilin çarptığı yaya yaralandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar