160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ağrı'da anneler okuma yazmayı öğrendi, mezuniyet töreniyle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağrı'da anneler okuma yazmayı öğrendi, mezuniyet töreniyle kutlandı
Abone ol
Ağrı Valiliği Himayelerinde, Il Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde "anne Akademisi Projesi" Kapsamında Açılan Okuma-yazma Kursunda Başarılı Olan Kursiyerlere Yönelik Mezuniyet Töreni Düzenlendi.

Ağrı Valiliği himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde "Anne Akademisi Projesi" kapsamında açılan okuma-yazma kursunda başarılı olan kursiyerlere yönelik mezuniyet töreni düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen törene Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar’ın eşi Beste İpar, şube müdürü Selahattin Bilgiç ve kursiyerler katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Şinasi Ünsal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Öğrencilerin Türk edebiyatının kadim şairlerinden şiirler okuduğu program, daha sonra müzik öğretmenlerinin hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.



Programın sonunda "Anne Akademisi" projesi kapsamında açılan okuma-yazma kursunu başarılı tamamlayan kadın kursiyer, mezuniyet törenine ilk defa mezuniyet kıyafeti ile geldi.

Katılımcılar tarafından proje kapsamında mezun olan 120 kadına belgeleri verildi.

Öte yandan "Okulum Beni Bekler" projesi kapsamında okula kazandırılan bir kız öğrenci, Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e sürpriz yaparak kendilerine teşekkür ederek onlar için hazırladığı hediyeleri verdi.



Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, yaptığı konuşmada mezun olan kadınları tebrik ederek şunları söyledi, "Annelerimizin her biri, bu proje kapsamında okuma yazmayı öğrenmenin yanında, kendilerine olan özgüvenlerini de artırdılar. Bu vesileyle, bu projeye emek veren ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, ise, "Bugün burada Anne Akademisi projesinde başta okuma yazma olmak üzere çeşitli kurslarımızı başarıyla tamamlayan Ağrılı annelerimize, velilerimize sertifikalarını takdim etmekten, onlarla bir araya gelerek bu güzel şiir dinletisi ve müzik dinletisi programını izlemekten büyük mutluluk duydum.



Emeği geçen herkesi kutluyorum. Annelerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrik kablolarının kıvılcımları az kalsın evi yakıyorduÖnceki Haber

Elektrik kablolarının kıvılcımları az ka...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Dönüşüm Ödül Töreninde konuştuSonraki Haber

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği B...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar