160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ağrı Belediye Başkanı Sayan, evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağrı Belediye Başkanı Sayan, evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi
Abone ol
AĞRI BELEDİYE BAŞKANI SAVCI SAYAN, ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKK TARAFINDAN ZORLA DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA 952 GÜNDÜR HDP DİYARBAKIR İL BİNASI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERE ZİYARETTE BULUNDU. SAYAN, PKK VE HDP, 5 MİLYON KÜRT'ÜN KATİLİ OLUP, SOYKIRIM YAPTIĞINI ÖNE SÜRDÜ.

DİYARBAKIR (İHA) – Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 952 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelere ziyarette bulundu.


Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 952 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Sayan, ailelerin 952 gündür evlatlarını terör örgütü PKK’dan ve vasıta olan HDP’den beklediğini söyledi. 282 ailenin oturma eylemini gerçekleştirdiğini belirten Sayan, "Ben de Kürdüm. Bu, bir Kürt ve Kürtleri koruma meselesi değildir. Bu, terör örgütünün Kürtleri başka ülkelerin kiralık askeri yapmak için uğraştıkları ve 45 yıldır Kürtlere soykırım uyguluyorlar. 45 yıl içerisinde cezaevine giren, dağlara kaçırılan ve dağlarda öldürülen Kürtleri sayarsak bunların aile olduklarını hesaplarsak PKK ve HDP, 5 milyon Kürt’ün katili olmuştur. Dolayısıyla bunu bertaraf etmek lazım. Biz, Kürt çocuklarının beyaz önlük giyip doktor olmalarını isterken, onlar beyaz kefen giyip mezara girmelerini istiyor. Biz, Kürt çocuklarının siyah elbise giyip cezaevine girmemesini ve siyah cübbe giyip avukat olmasını isterken, onlar siyah elbiseyle cezaevine girmesini istiyor. Anneleri perişan etmişler, yuvaları yıkmışlar, bütün Kürtleri ve ülkeyi perişan etmişler" dedi.



“Kürtler, terör örgütü PKK’dan kurtulacaktır”


Geçen yıl söz vermesine rağmen sağlık problemlerinden dolayı anneleri ziyarete gelemediğini hatırlatan Sayan, "19 Mayıs’ta Diyarbakır annelerinin huzurunda olacağız. Ellerinden, ayaklarından öpmek ve acılarını paylaşmak için yanlarında olacağız. Türkiye’nin her yerindeki gençleri yürüyerek Diyarbakır’a çağırıyorum. Diyarbakır’da kardeşlik ve özgürlük yükselecektir. Türkiye’nin birliği ve beraberliği bu kadim topraklarda başkalarının taşeronu olan örgütlerin üzerinden değil, bu halkı seven, bu milleti destekleyen gençlerin omuzunda yükselecektir. Birlikte Türkiye’yiz. Anneleri ziyaret etmeyenleri de buradan kınıyorum. Her gün başka bir kurumun önüne giden liderler her gün Diyarbakır annelerinin önüne gelirlerse, ellerini öpmeye çalışırlarsa bu ülkeye büyük hizmet edeceklerdir. Cumhurbaşkanımızın ve bakanımızın bu annelere sahip çıktığı kadar, onlar bu anneleri bırak sahiplenmeyi yanlarına uğrayıp hal ve hatırlarını sorarlarsa bütün Türkiye mutlu olacaktır. Bu annelerin acısı duyarsız insanları yakacaktır ve hepimizi yerinden oynatacaktır. Öbür dünyada da sorumlu olacağız. Buradaki kadim yürüyüş ve oturma eylemi başarıyla neticelenecektir. Kürtler, terör örgütü PKK’dan kurtulacaktır. ’Kürtlerin temsilcisiyim’ diyen HDP’nin de temsilcisi olmadığını hep birlikte göreceğiz. Kürtlerin temsilcisi biziz. Biriz, kardeşiz, beraberiz, bu ülke hepimizin ve birlikte Türkiye’yiz" diye konuştu.


Ağrı Belediye Başkanı Sayan’ın ailelere ziyaretine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve AK Partili yöneticiler eşlik etti.


HDP il binası önünde bulunan ailelerle tek tek görüşen Sayan, annelerin elini öperek onlara beyaz gül hediye etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursasporda İstanbulspor maçı hazırlıkları başladıÖnceki Haber

Bursasporda İstanbulspor maçı hazırlıkla...

Şehit polisler için lokma hayrı yapıldıSonraki Haber

Şehit polisler için lokma hayrı yapıldı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar