160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Adilcevazda 36 çiftçiye 12 bin 800 kilogram fasulye tohumu dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adilcevazda 36 çiftçiye 12 bin 800 kilogram fasulye tohumu dağıtıldı
Abone ol
BİTLİS’İN ADİLCEVAZ TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 36 ÇİFTÇİYE YÜZDE 75 HİBELİ 12 BİN 800 KİLOGRAM FASULYE TOHUMU DAĞITILDI.

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Adilcevaz Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 36 çiftçiye yüzde 75 hibeli 12 bin 800 kilogram fasulye tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının 2019-2023 stratejik planı istikametinde yürüttüğü "Bitlis İli Dane Dane Fasulye Projesi" çerçevesinde yüzde 75 hibeli fasulye tohumunun toprakla buluşturulmak üzere dağıtımı yapıldı. Adilcevaz Tarım ve Orman Müdürlüğünde törenle 36 çiftçiye yüzde 75 hibeli 12 bin 800 kilogram fasulye tohumu dağıtıldı. Ekilmemiş arazilerin ekilmesinin hedeflendiği projeyle, 30 bin dekar alanda ekilecek fasulye ile ilçenin ekonomisine ortalama 240 ila 300 bin TL arası katkı sunulması bekleniyor.

Burhan Karamercan isimli çiftçi, sulu tarımla uğraştıklarını belirterek, “Genelde fasulye ekiyoruz. Bugün devletimizin tanıdığı hibeli destek bizim için büyük bir fırsattır. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaporta ustalarının yoğun dolu mesaisi sürüyor Önceki Haber

Kaporta ustalarının yoğun dolu mesaisi s...

Bakan Varank, Güldür Güldür Showun uzay skecini yerinde izledi Sonraki Haber

Bakan Varank, Güldür Güldür Showun uzay...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar