160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Adanada sulanan alan 3 milyon 800 bin dekara çıkacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanada sulanan alan 3 milyon 800 bin dekara çıkacak
Abone ol
ADANA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ MUHAMMET ALİ TEKİN, ADANA'DA HALEN 2 MİLYON 500 BİN DEKAR ALANIN SULANDIĞINI YENİ SULAMAYA AÇILACAK ALANLAR İLE BU RAKAMIN 3 MİLYON 800 BİN DEKARA ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana’da halen 2 milyon 500 bin dekar alanın sulandığını yeni sulamaya açılacak alanlar ile bu rakamın 3 milyon 800 bin dekara çıkacağını söyledi.


Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca planlanan Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı çerçevesinde Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “İklim Değişikliği, Kuraklık, Tarımsal Sulamada Yeni Yaklaşımlar” konulu panel düzenlendi. Panelde suyun günümüzde stratejik bir hale geldiği ve dünya genelinde su kaynaklarının hızla azaldığı belirtilerek gerek tarımsal sulamada gerekse bireysel kullanımda su tasarrufuna yönelik tedbirlerin kısa zamanda uzun vadeli olarak hayata geçirilmesi istendi.


İki oturum şeklinde düzenlenen panelin açılışında konuşan Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, yeryüzüne düşen yağışta değişiklik olmamakla birlikte düşme yeri ve süresinde değişiklikler olduğunu belirterek iklim değişikliği ve kuraklığın insanların doğrudan müdahale edemeyeceği unsunlar olduğunu ifade etti. Tekin, ’’Bu unsurlara karşı tedbir almak bunları hayata geçirmek bizim elimizde” dedi. Adana’da halen 2 milyon 500 bin dekar alanın sulandığını yeni sulamaya açılacak alanlar ile bu rakamın 3 milyon 800 bin dekara çıkacağını belirten Tekin, geçmişte Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile Adana’ya gelen su miktarının daha fazla olduğunu, bu iki nehirden gelen su miktarının zamanla gerek kaynakların azalması gerekse sulamaya açılan alanların artması ile azaldığını da vurguladı.


Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özekici’nin moderatörlüğünde yapılan panelde DSİ 6. Bölge Müdürlüğünden Alper Özdem, Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Burçak Kapur, Üretici İhsan Oğuz Beyarslan, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mahmut Çetin, Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden Mustafa Gülüm, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Ayşe Nuran Çil sunum yaparak, tarımsal sulama, iklim değişikliği, tarımsal sulamada yeni teknolojiler, bitki deseninin iklim değişikliğine etkileri, tarımsal su kullanımının sorunları, kuraklığa dayanıklı yeni çeşitlerin geliştirilmesi konularını anlattı.


Panel genel değerlendirme ve katılımcıların soru-cevap bölümünde görüşlerini dile getirmesi ile sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Yılın En İyi Gündüz Kuşağı Kadın Haber Spikeri” ödülünü Meltem Günay aldı Önceki Haber

“Yılın En İyi Gündüz Kuşağı Kadın Haber...

Terör örgütü üyesi Sökede yakalandı Sonraki Haber

Terör örgütü üyesi Sökede yakalandı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar