Adana’nın Aladağ ilçesi Dailer Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İbrahim Yılmaz Camii, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer’in katıldığı törenle hizmete açıldı.
Adana’nın Aladağ ilçesine bağlı Dailer Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İbrahim Yılmaz Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Açılış törenine Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer katıldı.
Dailer Mahallesi, aynı zamanda Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’ın doğup büyüdüğü köy olması nedeniyle törene yoğun katılım oldu.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada cami açılışlarının sadece ibadethane kazandırmakla kalmadığını, toplumsal dayanışmayı da güçlendirdiğini vurguladı.
Vali Köşger konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Cami açılışları, sadece bir ibadethanenin kapısının açılması değil; birliğin, kardeşliğin ve maneviyatın yeniden inşasıdır.
Bu güzel caminin yapımına vesile olan, köyümüzden çıkıp ülkemizin farklı kademelerinde önemli görevler üstlenmiş, ancak doğduğu toprakları asla unutmamış Sayın Osmaniye Valimize ve onun öncülüğünde camimizi ilçemize kazandıran hayırsever Halil İbrahim kardeşimize teşekkür ediyorum.
Bu güzel eserin köyümüze ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
Törenin ardından vatandaşlarla sohbet eden protokol üyeleri, camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Yeni açılan İbrahim Yılmaz Camii’nin, Dailer Mahallesi ve çevresinde önemli bir manevi buluşma noktası olması bekleniyor.
Yorum Yazın