21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2186
EURO35.018
ALTIN2500.8

AB'nin Yolu, Demokrasi ve İnsan Hakları Standartlarından Geçiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AB'nin Yolu, Demokrasi ve İnsan Hakları Standartlarından Geçiyor
Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasında vatanın herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kendi sıkıntıları olduğu gibi diğer vatandaşların da sıkıntıları olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında çeşitli konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında vatanın herkesin ortak değeri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kendi sıkıntıları olduğu gibi diğer vatandaşların da sıkıntıları olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, ekonomik olarak eleştiriler yaparak siyasal iktidara ve onları destekleyenlere karşı bir ders verilmesi gerektiğini ifade ederken, AK Parti'ye oy verenlerin vicdan muhasebesi yapması gerektiğini belirtti.

Haksızlık karşısında susan bir uygarlığı kabul etmediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP'nin insanlık ve uygarlık çizgisini benimsediğini vurguladı ve ötekileştirme kavramının lügatlarında yer almadığını söyledi.

Ayrıca, Türkiye'nin Srebrenitsa Soykırımı'nı Meclis'e getirmesi gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında cezaevlerinin aşırı doluluğunu, siyasi gücü olanların kolayca serbest bırakıldığını ve adaletsizlikleri eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın hala cezaevinde tutulmasını ve Merdan Yanardağ'ın yargılama kararı olmadığı halde cezaevinde olmasını örnek verdi.

Ayrıca, RTÜK'ün TELE1 televizyonuna yönelik cezalarını sert bir şekilde eleştirdi ve basının sansürlenemeyeceğini vurguladı.

NATO'da kararların oy birliğiyle alındığını belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini kabul etmediğini söyledi, ancak ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a telefon etmesiyle Erdoğan'ın duruşunu değiştirdiğini iddia etti.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy verenlerin onuruyla varlığını büyüten bir devletin bu şekilde yönetilemeyeceğini belirtti ve geçmişte yapılan açıklamaların neden inkar edildiğini sorguladı.

Ayrıca, teröristlerin hala korunduğunu ve Türkiye'nin demokratik standartları yerine getirmediğini savundu.

Adaletin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarının fabrikaları satıp ülkeyi borç batağına sürüklediğini ve hesap verme sorumluluğunu yerine getirmediğini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı,

“Körfez ülkelerine gittiler para dileniyorlar. Hiçbir ahlaklı yatırımcı buraya yatırım için gelmez. Vurgun için yabancı sermaye faizin yükselmesini bekliyor.

AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımız, faizi yükseltmezler diyebilir. Yerel seçimleri bekliyorlar. Yerel seçimlerden sonra faizleri pik yaptıracaklar.

Erdoğan’ın çok sıktığı borç alan emir alır sözü… Evet artık o noktadalar. Hepimizin görmesi gereken gerçekler var.

Türkiye’yi teslim alan dolar baronları. Ekonomik soykırım programı koydular. 85 milyonu mağdur edecek soykırım programı koydular.

Ekonomik soykırım programı Şili’de bir iktisatçının programı. Şili halen o yüzden sırtını düzeltmiş değildir. Bu program Türkiye’nin ekonomik anlamda bağımsızlığını büyük ölçüde kaybettiği programdır.

Ekonomik bağımsızlığınız yoksa siyasal bağımsızlığınız tehlikededir. Ekonomik soykırım programıyla zamlar yağmur gibi yağmaya başladı.

Bağırıyorlar vatandaşlar bu kadar vatandaşlar bu kadar zam geldi neden sesiniz çıkmıyor.

Benim değil asıl sizin sesiniz çıkması lazım. Sadece zamlar değil, bu programın bir özelliği de yağmur gibi vergiler de gelecek.

Vergilerin Anayasa’ya uygun ya da aykırı olmasına bakmıyorlar. Seçimler bitti milleti atın bir köşeye biz bundan sonra tefecilerin borçlarını ödeyeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım yetkilileri, Paşayiğitte küle dönen 2 bin 330 dönüm araziyi incelediÖnceki Haber

Tarım yetkilileri, Paşayiğitte küle döne...

Antalya’da triatlon yarışları yapıldıSonraki Haber

Antalya’da triatlon yarışları yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar