27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

ABDdeki festivalde tek Türk kadın yönetmen

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABDdeki festivalde tek Türk kadın yönetmen
Abone ol
Abd’deki Festivalde Tek Türk Kadın Yönetmen özgecan Sezen

İtalya’nın Salerno kentinde Mayıs ayında gerçekleşen Med Limes film festivalinde ‘Etiket’ isimli kısa filmiyle jüri özel ödülüne layık görülen Muğlalı iş insanı Ali Sezen’in yönetmen kızı Özgecan Sezen, geçtiğimiz günlerde ABD’nin Philadelhelpiha kentinde düzenlenen The Women’s Film Festivali’ne katılan tek Türk yönetmen oldu.

Türkiye’den festivale katılan tek kadın yönetmen olan Özgecan Sezen, Etiket ve Asansör kısa filmleriyle festivalde boy gösterdi. Festivaldeki Bin film arasında iki filmiyle yer alan Özgecan Sezen, birçok ünlü yönetmenle tanıştı, sohbet etti ve soru-cevap söyleşilerine katıldı.

“Benim için anlamlı, özel bir deneyimdi”

Yönetmen Özgecan Sezen, “Phuong Nguyen’in CEO’luğunu yaptığı, Suzi Nash’ın Sanat ve programlama direktörü olarak çalıştığı The Women’s Film Festivali (Kadın Filmleri Festivali)’ne dünyanın her yerinden birçok yönetmen davet edilmiş. Festivalde Kadınlar tarafından yapılan ya da kadınlar hakkında yapılan filmler sergileniyor. Ekim 2014’ten bu yana Kadın Filmleri Festivali, Philadelphia bölgesindeki geniş ve çeşitli izleyicilere, kültürel açıdan alakalı yüzlerce film ve heyecan verici programlar sunmuş. Gördüm ki; Philadelphia Kadın Filmleri festivali çok yürekli bir festival. Filmler anlamlı ve samimiydi. Festival aynı zamanda küçük, bağımsız bir film olmanın getirdiği zorlukların da farkında ve film yapımcılarını cesaretlendirmek, onlara yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor ki; bunu gerçekten takdir ediyorum. Film, yapımcılarıyla mükemmel bir şekilde ilgileniyor, onlarla ve diğer film yapımcılarıyla tanışmaktan gerçekten keyif aldım. Bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

Özgecan Sezen Milano’da jüri özel ödülü almıştı.

Genç yönetmen Özgecan Sezen, İtalya’nın Salerno kentinde Mayıs ayında gerçekleşen Med Limes film festivalinde ‘Etiket’ isimli kısa filmiyle jüri özel ödülüne layık görülmüştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şampiyon Konyaaltı Avrupa yürüyüşünü sürdürüyorÖnceki Haber

Şampiyon Konyaaltı Avrupa yürüyüşünü sür...

6 yıl 7 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandıSonraki Haber

6 yıl 7 ay hapis cezası bulunan şahıs ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar