160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

93 yaşındaki marangoz ustası, oğlu ile ağaçlara şekil veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
93 yaşındaki marangoz ustası, oğlu ile ağaçlara şekil veriyor
Abone ol
93 Yaşındaki Marangoz Ustası, Oğlu Ile Ağaçlara şekil Veriyor

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 93 yaşındaki marangoz ustası Fahri Ucuz, babasından devraldığı mesleğini oğlu ile birlikte sürdürerek üç kuşaktır devam eden aile mesleğini yaşatıyor.

Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Sitesi’nde yer alan atölyesinde çalışmalarına devam eden Fahri Ucuz, 68 yıldır marangozluk yapıyor. Gelişen teknolojiye bağlı olarak birçok marangoz atölyesinin kapandığı kentte mesleğini yaşatmaya çalışan Ucuz, ahşaba şekil vermeye devam ediyor.

"Ailedeki son ustayım"

Aile olarak marangozluk mesleğini üç kuşaktır sürdürdüklerini ifade eden Ramazan Ucuz, dedesi ve babasından aldığı mesleği 40 yıldır babasıyla birlikte devam ettirdiğini söyledi. Ailedeki son marangoz ustası olduğunu belirten Ramazan Ucuz, artık çalışmaktan çok zaman geçirdiklerini belirtti.

"Çırak yetişmiyor"

1957 yılında mesleğe başladığını aktaran Fahri Ucuz ise babasının vefatının ardından mesleği oğlu ile birlikte yürüttüğünü belirtti. Gençlerin marangozluk mesleğine yeterince ilgi göstermediğini kaydeden Fahri Ucuz, "Çırak yetişmiyor. Gelenler birkaç ay çalıştıktan sonra işi bırakıyor" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tıka basa göçmen doldurulan minibüste 24 göçmen yakalandı Önceki Haber

Tıka basa göçmen doldurulan minibüste 24...

MARSU, Yalım Mahallesinde yılların sorununu çözdü Sonraki Haber

MARSU, Yalım Mahallesinde yılların sorun...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar