Osmaniye’de 6 Şubat depremlerinde hasar alan ve restorasyonu süren tarihi 7 Ocak İlkokulu’nda çıkan yangın maddi hasara yol açtı.
Osmaniye’de 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan ve restorasyon çalışmaları süren tarihi 7 Ocak İlkokulu’nda gece saatlerinde yangın çıktı.
Olayda can kaybı yaşanmazken, binanın bazı bölümlerinde maddi hasar oluştu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde zarar gören ve güçlendirme çalışmaları devam eden kentin sembol yapılarından Yediocak İlkokulu binasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın meydana geldi.
Deprem sonrası eğitim-öğretime ara verilen tarihi yapıda restorasyon çalışmaları sürüyordu.
Osmaniye Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yangına hızlı müdahale edildiği belirtildi,
“Depremde hasar görmesi nedeniyle henüz eğitim-öğretim faaliyeti yürütülmeyen 7 Ocak Okulu binasında meydana gelen yangın, Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin hızlı ve koordineli müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülmüştür.”
Yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin koordineli çalışması sonucu alevler kısa sürede kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.
Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
Osmaniye’nin simge yapılarından biri olan 7 Ocak İlkokulu, deprem sonrası yeniden ayağa kaldırılması için kapsamlı bir güçlendirme ve restorasyon sürecinden geçiyordu.
Yetkililer, yangının ardından oluşan hasarın tespiti ve sürecin yeniden değerlendirilmesi için teknik incelemelerin sürdüğünü bildirdi.
Yorum Yazın