160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

57 yıllık Oltu Devlet Hastanesi eski binası sökülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
57 yıllık Oltu Devlet Hastanesi eski binası sökülüyor
Abone ol
OLTU DEVLET HASTANESİ BİNASININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Oltu Devlet Hastanesi binası 57 yıl ayakta kalırken depreme dayanıklılığı azaldığı için yıkımı gerçekleştirildi.


1965 yılından 2008 yılına kadar (47) yıl Oltu Devlet Hastanesi olarak kullanılan bina 2008 yılında Aile ve Toplum Sağlığı binası olarak 2020 yılına kadar kullanıldı. İki yıldır boş olarak kalan bina sökülmeye başlanıldı.


Oltu ve komşu ilçelerdeki bir çok hastanın şifa bulduğu binanın yıkılışı insanları duygulandırdı. Binanın çatı katına güvercinler yuva yapmak için bir kamyon çalı yığmıştı. Çatı sökümünde bir çok güvercin yumurtasına rastlanıldı.


Oltulu Yener Sağdıç, “Gördüğünüz gibi eski Oltu devlet hastanemizi yıkıyoruz. 15 yıl önce bu hastanede tedavi oldum şu an içimde bir burukluk var burası yıkılınca park bahçe yapılırsa güzel olur” dedi.


Oltulu Temel Özden (58) “Şu an eski Oltu Devlet Hastanemizi söküyorlar bu binada çok akrabamız tedavi görürdü bu bina çok hizmet verdi. Bende burada tedavi oldum yani bu binanın emeği çoktur şu an üzülüyoruz bir çok anımız kayboluyor ama elimizden bir şey gelmiyor” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TİMin ilk 1000 ihracatçı listesine Gaziantep 71 firmayla damga vurduÖnceki Haber

TİMin ilk 1000 ihracatçı listesine Gazia...

Jandarmanın 183. kuruluş yıldönümü kutlanıyorSonraki Haber

Jandarmanın 183. kuruluş yıldönümü kutla...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar