13 Ekim 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

300 yıllık Tophane Çeşmesi ateş yakılması sonucu zarar gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
300 yıllık Tophane Çeşmesi ateş yakılması sonucu zarar gördü
Abone ol
Istanbul’da Yaklaşık 300 Yıllık Tarihi Miraslardan Biri Olan Tophane çeşmesi Kimliği Belirsiz Kişi Ya Da Kişiler Tarafından Yakılarak Tahrip Edildi. Gece Saatlerinde Ateş Yakıldığı öğrenilen çeşmenin Yüzeyinin Bir Kısmı Is Ve Kurumla Kaplanarak Kapkara Bir Hale Getirildi.

İstanbul’da yaklaşık 300 yıllık tarihi miraslardan biri olan Tophane Çeşmesi kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yakılarak tahrip edildi. Gece saatlerinde ateş yakıldığı öğrenilen çeşmenin yüzeyinin bir kısmı is ve kurumla kaplanarak kapkara bir hale getirildi.

1732 yılında I. Mahmud döneminde inşa edilen ve Osmanlı mimarisinin zarif meydan çeşmelerinden biri olarak bilinen tarihi yapı, yaklaşık üç asırdır İstanbul’un en önemli simgeleri arasında yer alıyor. Tophane Meydanı’nda bulunan ve İstanbul’un üçüncü büyük çeşmesinin özellikle mermer yüzeylerinin lüle kısmında yakılan ateş nedeniyle zarar gördüğü görüldü. Tarihi esere verilen zarar, çevrede bulunanların da tepkisini çekerken, olayın kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiğinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Öte yandan, çeşmenin üzerindeki is ve kurumun temizlenmesi amacıyla ekiplerin çalışma yapacağı öğrenildi.

"Gerçekten dikkat çeken bir çeşme"

Taksi şöförü Veysi Astam, çeşmenin şu anki durumunun kötü olduğunu ifade ederek, "Biz genelde taksiciler burada çalışıyoruz, bu bölgede çalışıyoruz. Gerçekten dikkat çeken bir çeşme, uzun zamandır var olan bir çeşme. Gayet güzel, turistlerin de dikkatini çeken bir çeşme. Soğuktan dolayı muhtemelen evsizler yakmış. Yetkililer tarafından temizlenirse gayet iyi olur. Şu anda kötü gözüküyor gördüğünüz gibi. Ateş yakılmış, kül halinde bekliyor şu anda" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk kadın hekimin karaciğer nakliyle 3 yaşındaki Nuryiğit hayata tutundu Önceki Haber

Türk kadın hekimin karaciğer nakliyle 3...

Korku dolu anlar kamerada: Yere yatırdığı minibüs şoförünü defalarca yumrukladı Sonraki Haber

Korku dolu anlar kamerada: Yere yatırdığ...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar