160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

2025 Yılı İçin Yemek ve Ulaşım Ücretlerinde Artış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2025 Yılı İçin Yemek ve Ulaşım Ücretlerinde Artış
Abone ol
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kararlar doğrultusunda, 2025 yılı için günlük yemek ve ulaşım ücretlerinde önemli artışlar gerçekleşti.

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni kararlar doğrultusunda, 2025 yılı için günlük yemek ve ulaşım ücretlerinde önemli artışlar gerçekleşti.

Buna göre, günlük yemek ücreti 240 TL'ye, ulaşım bedeli ise 126 TL'ye yükseltildi. Bu yeni düzenlemeler, çalışanların mali yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeler, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Harçlar ve Gelir Vergisi gibi birçok alanda güncellemeler getirdi.

Resmî Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlanan bu tebliğler, asgari ücretteki yüzde 30'luk artışın gelir vergisi ve damga vergisi istisnalarına yansımasını sağladı.

Bu sayede, 2025 yılında çalışanlar 47 bin 519,79 lira tutarında gelir vergisi ve damga vergisinden muaf tutulacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte, çalışanlara verilen günlük yemek ücreti istisnası 170 TL'den 240 TL'ye çıkarıldı.

Bu artış, çalışanların aylık yemek harcamaları için daha geniş bir bütçe ayırabilmelerine imkan tanıyor.

Aylık bazda düşünüldüğünde, bu tutar 6 bin 240 lira olarak vergi dışı kalacak.

Bu durum, işverenlerin yan haklar konusundaki esnekliğini artırarak, çalışan motivasyonuna olumlu etki yapabilir.

Günlük yol ücreti de 2025 yılı için artırıldı.

Daha önce 88 TL olan günlük yol parası, şimdi 126 TL olarak belirlendi.

Bu değişiklik, çalışanların aylık 3 bin 276 lira yol parası ödemesini vergiden muaf hale getiriyor, böylece ulaşım masraflarının yükü hafifletiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yemek kartları için sağladığı prim istisnasında üst limiti kaldırarak, işverenlerin çalışanlara sunduğu ek avantajları genişletiyor.

Bu değişiklikler, çalışanlar için daha rahat bir mali yılı öngörürken, işyerlerinde daha pozitif bir çalışma ortamı oluşturma potansiyeline sahip.
 

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şarkıcı Mustafa Topaloğlu, Bizi uzaylılardan istemek durumunda bırakmayın” diyerek Kastamonuspora 100 bin lira bağışladıÖnceki Haber

Şarkıcı Mustafa Topaloğlu, Bizi uzaylıla...

Konyasporda Alanyaspor maçı hazılıkları devam ediyorSonraki Haber

Konyasporda Alanyaspor maçı hazılıkları...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar